Dizolvam drojdia in laptele caldut. Punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu laptele si ouale, amestecam si framantam bine. Punem uleiul, praful de sare si omogenizam compozitia. Asezam aluatul pe masa de lucru si il framantam bine, circa 10 minute. aceea il punem intr-un bol uns cu ulei si il lasam la dospit 30-40 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Cat sta aluatul la dospit, pregatim umplutura: radem varza, punem sare si lasam 20 de minute sa lase apa. Calim ceapa in ulei incins, adaugam varza stoarsa si calim pana devine translucida. Asezonam cu piper si cimbru si lasam sa se raceasca. Scoatem aluatul din bol, luam o bucatica cam cat un ou de rata si facem o biluta pe care o intindem cu facaletul uns cu un pic de faina. In mijlocul placintei, punem o lingura de umplutura si unim colturile spre mijloc, facand iar o bila pe care o intindem inca odata, cu facaletul usor, avand grija sa nu rupem placinta. Incingem ulei intr-o tigaie, asezam placinta si o lasam circa 3 minute pe fiecare parte, la foc mic spre mediu. Se pot face si la cuptor: tapetam o tava cu hartie de copt, asezam placintele si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos. Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...
Miere de papadieCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii