Strudel cu mere din aluat de casa

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu mere din aluat de casa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apa minerala
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde(cca.500g)
  • Pentru ciulama:
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguei faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar dupa gust
  • 1-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri.

Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi transferam pe aragaz si lasam la foc mic sa dea cateva clocote.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet (trebuie folosita rece).

Pentru foi:

Intr-un bol punem oul, apa minerala, uleiul, praful de copt si sarea, amestecam foarte bine toate ingredientele, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat tare si nelipicios.

Aluatul obtinut il intindem cu ajutorul unui sucitor, cam de marimea unui deget, ne ajutam de putina faina, pentru a nu se lipi. Intindem pe toata suprafata aluatului ciulamaua racita, rulam usor pentru a nu curge, apoi o invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora. Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in 4 parti egale. Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul, trebuie sa obtinem o foaie atat de subtire, incat sa se vada blatul de lucru, dar cu grija sa nu se rupa.

Pentru umplutura... o pregatim atunci cand aluatul sta la frigider:
Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Asamblare:

Asezam compozitia de mere in 2 siruri puse pe marginile foilor in stanga si in dreapta, apoi rulam marginile spre mijloc pana se unesc. Taiem bucata De aluat rulata de dimensiunea dorita, eu le-am taiat cam de 10 cm fiecare.

Asezam bucatile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu (180 grade) pentru cca.40 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt gata, pudram strudelele cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Chec cu Iaurt
4
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie
Bucataras.RO

Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie

Am pregatit o cina hranitoare si sanatoasa, plina de culoare si savoare: Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci, sfecla...

Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai