Ingrediente
● aluat: |
● 500 gr faina |
● 250 ml lapte dulce |
● 20 gr drojdie proaspata |
● 1 lgta zahar brut (pt drojdie) |
● un praf sare |
● 3 oua |
● umplutura: |
● 700 gr branza de vaci |
● 4 lg smantana grasa |
● 50 - 60 ml sirop de artar |
● coaja de lamaie (bio) |
● 3 oua |
● 2-3 lg gris |
● pentru uns: |
● 1 ou |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min

GĂTIRE
40min

PORȚII
8 portii
Drojdia si o lingurita de zahar se pun intr-un vas mic cu 50 ml apa calduta (nu fierbinte). Se lasa sa se activeze maiaua.
Se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face un locas, se adauga drojdia si se amesteca foarte usor, dupa care se adauga ouale, laptele cald. Se framanta usor, cu mana, pana se omogenizeaza si se obtine un aluat elastic, deloc lipicios. Se acopera cu un stergar curat si se lasa deoparte, la dospit.
Eu pornesc cuptorul in acest moment, la foc mic si asez castronul cu aluat deasupra aragazului. Caldura acestuia ca fi numai potrivita pentru dospirea aluatului.
Intr-un vas, se faramiteaza branza de vaci, se adauga smantana, ouale, siropu de artar si coaja de lamaie rasa. Se omogenizeaza energic cu o lingura, apoi se adauga grisul si se amesteca de 2-3 ori. Compozitia se da la rece pana in momentul utilizarii.
Nota: daca branza de vaci este mai apoasa, recomand 2-3 lg de gris in plus.
Odata dospit, aluatul se transfera pe un blat infainat, se portioneaza dupa preferinte si se intinde in discuri potrivite, nu foarte groase, dar nici foarte subtiri. Intr-una din jumatatea fiecarui disc de aluat, se asaza 1-2 lg cu compozitie de branza, se acopera cu cealalta jumatate de aluat si se preseaza marginile cu o furculita.
Fiecare placinta se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt si se mai lasa la cald.
Inainte de a pune placintele la copt in cuptor, se ung cu ou batut.
Se coc la 170 grade C, aproximativ 25- 30 minute, pana se rumenesc frumos.
Se scot, se ung repede cu apa fierbinte, apoi se acopera cu un stergar curat si se lasa la termperat.
Dupa ce s-au racit de tot, se pot pudra cu zahar. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinte cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face un locas, se adauga drojdia si se amesteca foarte usor, dupa care se adauga ouale, laptele cald. Se framanta usor, cu mana, pana se omogenizeaza si se obtine un aluat elastic, deloc lipicios. Se acopera cu un stergar curat si se lasa deoparte, la dospit.
Eu pornesc cuptorul in acest moment, la foc mic si asez castronul cu aluat deasupra aragazului. Caldura acestuia ca fi numai potrivita pentru dospirea aluatului.
Intr-un vas, se faramiteaza branza de vaci, se adauga smantana, ouale, siropu de artar si coaja de lamaie rasa. Se omogenizeaza energic cu o lingura, apoi se adauga grisul si se amesteca de 2-3 ori. Compozitia se da la rece pana in momentul utilizarii.
Nota: daca branza de vaci este mai apoasa, recomand 2-3 lg de gris in plus.
Odata dospit, aluatul se transfera pe un blat infainat, se portioneaza dupa preferinte si se intinde in discuri potrivite, nu foarte groase, dar nici foarte subtiri. Intr-una din jumatatea fiecarui disc de aluat, se asaza 1-2 lg cu compozitie de branza, se acopera cu cealalta jumatate de aluat si se preseaza marginile cu o furculita.
Fiecare placinta se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt si se mai lasa la cald.
Inainte de a pune placintele la copt in cuptor, se ung cu ou batut.
Se coc la 170 grade C, aproximativ 25- 30 minute, pana se rumenesc frumos.
Se scot, se ung repede cu apa fierbinte, apoi se acopera cu un stergar curat si se lasa la termperat.
Dupa ce s-au racit de tot, se pot pudra cu zahar. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinte cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany