Placinta cu carne

Portii
16
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta cu carne

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -600 gr.faina de grau,
  • -200 gr.unt,
  • -1 ou,
  • -1 plic praf de copt,
  • -150 ml.lapte dulce,
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.piept de curcan,
  • -3 ardei grasi,1 rosu,1 galben,1 verde,
  • -3 oua,,
  • -400 gr.cascaval,
  • -2 cepe,
  • -1 praf de sare,
  • -3 linguri ulei.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -1 ou,
  • -seminte de susan.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune faina intr-un vas,peste faina se pune praful de copt,praful de sare si se omogenizeaza.Se adauga untul la temperatura camerei,laptele dulce caldut,oul si se face un aluat suficient de tare,dupa care se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.
-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei,cand ceapa s-a rumenit se adauga pieptul tocat marunt si se prajeste pana cand se rumeneste frumos,se adauga ardeii tocati si se mai lasa pret de cateva minute cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se opreste focul.Cand compozitia s-a mai racorit se adauga peste ea ouale batute spuma,cascavalul ras,sare dupa gust si se amesteca usor.
-Se scoate aluatul din frigider,se imparte in doua bucati si se fac doua foi din care una este pusa intr-o tava in care s-a pus hartie cerata,se pune compozitia de carne,se mai pune si cealalta foaie de aluat,se unge cu ou batut,se presoara seminte de susan si se da la cuptorul incalzit,la foc potrivit.Cand se rumeneste este semn ca este gata,se scoate tava,se lasa sa se racoreasca si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert crumble cu capsuni
Bucataras.RO

Desert crumble cu capsuni

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Capsunile, chiar daca am pus o gramada de zahar, zic eu, au fost...

Desert crumble cu capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!