Pasca cu branza si ciocolata

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -300 gr faina de grau
  • -1 ou
  • -1 cub de unt, cam asa cat sa iasa un aluat suficient de tare
  • -50 ml lapte dulce
  • -2 linguri zahar vanilat cu grad redus de vanilie
  • -1 praf de sare
  • -drojdie cat un galbenus de ou
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -2 kg branza de vaci dulce
  • -250 gr stafide
  • -250 gr smantana
  • -250 gr zahar vanilat cu grad redus de vanilie
  • -5 oua de rata
  • -100 gr biscuiti simpli
  • Pentru ornare:
  • -1 ciocolata de 100 gr
  • -1 cub mic de unt sau o lingura de smantana grasa

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa cu lapte dulce caldut si zaharul vanilat si se framanta un aluat, dupa care se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa sa creasca si sa isi dubleze volumul.
Se pune branza intr-un vas, se adauga smantana, zaharul, stafide, oua si biscuitii sfaramati in bucati potrivit de mari. Biscuitii au rol de a trage tot lichidul din branza si smantana, ca sa nu se imprastie si se omogenizeaza bine compozitia.
Cand aluatul a crescut, se face o foaie foarte subtire si se pune intr-o tava in care s-a pus hartie, se pune compozitia de branza peste aluat, se mai pune peste branza un ou batut si se da tava la cuptor, pentru circa o ora, la foc potrivit, la cuptorul gata incins.
Cand pasca este coapta, se scoate din cuptor si se toarna peste ea ciocolata topita la bain-marie cu putin unt sau smantana. Sa aveti pofta, dragilor!
Aceasta pasca este pentru pretentiosi care nu doresc sa manance mult aluat, este mai mult decat o pasca, este o prajitura minunata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
ORECCHIETTE CU ANGHINARE
Bucataras.RO

ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul...

ORECCHIETTE CU ANGHINARE
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!