Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut.
Pentru umplutura: intr-un castron, zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sare si piper proaspat rasnit, leurda taiata marunt (sau patrunjel, daca nu avem leurda), usturoiul pisat, untul topit. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.
Pe masa de lucru usor infainata, punem aluatul. Il intindem cu sucitorul, intr-un dreptunghi. Peste aluat, intindem crema de branza. Cu un cutit bine ascutit, taiem aluatul in patrate de marimea tavii, in care urmeaza sa coacem painea. Suprapunem cateva felii, le punem in tava de paine, apoi adaugam restul de felii la celelalte, pana umplem tava si terminam feliile. Lasam aluatul la dospit 15 minute, in cuptorul cald la 50 grade C. Crestem temperatura cuptorului la 175 grade C si coacem painea 35-40 minute, pana se rumeneste usor pe desupra. Lasam painea sa se racoreasca, o scoatem pe un fund de lemn, rupem felii de paine si servim cu mare pofta. Sa va fie de bine!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorÎnainte de ziua Sf. Valentin, un tort cu multă ciocolată este tot ce poate fi mai de dorit. Pentru Reteta de...
Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarponeCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii