Paine cu oua fierte

Portii
20
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Paine cu oua fierte

Ingrediente

  • 70 g unt topit
  • 350 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1,5 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 530 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • Mai avem nevoie
  • 7 oua fierte tari
  • 1 ou pentru uns painea
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Este de preferat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Cernem faina printr-o sita cu gauri mici.
Amestecam drojdia cu zaharul.
Facem in centrul fainii o adancitura in care punem amestecul de drojdie cu zahar.
Incalzim laptele.
Turnam laptele putin cate putin peste amestecul de drojdie cu zahar si incepem sa amestecam cu mana.
Adaugam apoi treptat untul topit .
Batem bine oul cu sarea si il incorporam in aluat.
Framantam. pana cand obtinem un aluat omogen si elastic care se desprinde usor de pe peretii vasului.
Lasam aluatul la dospit ,la cald,acoperit cu un prosop ,pana cand acesta isi dubleaza volumul(circa 45 min).

Ungem suprafata de lucru cu ulei si asezam pe ea aluatul pe care il ungem si pe el cu putin ulei.

Impartim aluatul in doua.
O parte este pentru baza painii.
Cealalta jumatate o impartim in 3 si formam 3 snururi pe care le impletim.

Intr-o tava rotunda,cu diametrul de 30 cm,punem hartie de copt apoi asezam aluatul pe fundul tavii intanzandu.l cu ajutorul degetelor.
De jur -imprejurul tavii asezam snurul impletit.
Ouale fierte si curatate le taiem pe jumatate ,de-a lungul acestora, si le asezam in mijlocul tavii.
Batem bine un ou si ungem painea cu el.
Presaram cu patrunjel verde tocat marunt.

Preincalzim cuptorul.
Se aseaza tava in cuptorul incins la 200 grade si se tine 15 min dupa care reducem temperatura la 180 grade si mai tinem circa 30 min. sau pana cand painea prinde o culoare aurie.

Se feliaza.

Se serveste atat calda cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Tort cu crema de  unt
Bucataras.RO

Tort cu crema de unt

Daca-i sarbatoare musai si-un tortulet mic....

Tort cu crema de unt
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!