Pentru aluat, se pregătește o maia din drojdie, zahăr, o lingura făină, 50 ml lapte de soia vanilat călduț.
Se lasă 15 minute să dospeasca.
După ce a dospit, se adaugă peste făina amestecată cu sare, restul de lapte de soia călduț, uleiul, margarina tocată cuburi și untul de arahide, coaja de lămâie și portocală.
Se frământă un aluat moale, neted, se adaugă puțină făină, dacă este cazul și se lasă 30 de minute să dospeasca.
Între timp, se prepară din 30 de grame nuci, o lingura dulceață, o linguriță coajă de portocală confiata o compoziție pentru umplerea cornurilor.
După ce aluatul a dospit, se frământă împreună cu cele două linguri de pudră de roscove, până se uniformizeaza.
Se întinde într-un dreptunghi și se decupează pătrate, apoi în mijlocul fiecăruia, se așază puțină compoziție, ca să nu curgă (de aceea e de preferat o dulceață mai puțin lichida).
Se rulează fiecare patrat și se introduc la cuptorul preincalzit la 185 grade Celsiu,s unde se coc timp de 35 de minute.
Se scot din cuptor, apoi se pensuleaza cu sirop de artar ( sau miere) și se presară cu fulgi de migdale.
Se servesc calde sau reci, cu sau fără zahăr pudră.
Sunt fragede și bune, mai puțin dulci!
E o rețetă clasică românească de cornuri cu magiun, reinterpretata în stil propriu...mai sănătoasă!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn orez cu lapte absolut delicios si plin de arome. Si pentru ca l-am facut la Crock-Pot slow cooker nu am avut grija lui. Ma...
Orez cu lapte fisticosCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii