Cornuri cu magiun de post, reinterpretate

Portii
8
Complexitate
medie
Cornuri cu magiun de post, reinterpretate

Ingrediente

  • 500 grame făină albă ooo
  • 200 ml lapte de soia vanilat, călduț
  • 15 grame drojdie
  • 75 ml ulei de floarea - soarelui
  • 2 linguri pudră de roscove
  • 125 grame margarină Rama Maestro
  • 125 grame unt de arahide cu arahide crocante
  • 3 grame sare
  • 15 grame zahăr
  • 1 borcan dulceață de caise si piersici ( sau orice dulceață)
  • 57 grame de nuci maruntite
  • Coaja razuita de la 1/2 lămâie și de la o portocală mică
  • Pentru topping:
  • Sirop de artar
  • Fulgi de migdale
  • Coajă de portocală confiata în miere

Mod de preparare

Pentru aluat, se pregătește o maia din drojdie, zahăr, o lingura făină, 50 ml lapte de soia vanilat călduț.
Se lasă 15 minute să dospeasca.
După ce a dospit, se adaugă peste făina amestecată cu sare, restul de lapte de soia călduț, uleiul, margarina tocată cuburi și untul de arahide, coaja de lămâie și portocală.
Se frământă un aluat moale, neted, se adaugă puțină făină, dacă este cazul și se lasă 30 de minute să dospeasca.
Între timp, se prepară din 30 de grame nuci, o lingura dulceață, o linguriță coajă de portocală confiata o compoziție pentru umplerea cornurilor.
După ce aluatul a dospit, se frământă împreună cu cele două linguri de pudră de roscove, până se uniformizeaza.
Se întinde într-un dreptunghi și se decupează pătrate, apoi în mijlocul fiecăruia, se așază puțină compoziție, ca să nu curgă (de aceea e de preferat o dulceață mai puțin lichida).
Se rulează fiecare patrat și se introduc la cuptorul preincalzit la 185 grade Celsiu,s unde se coc timp de 35 de minute.
Se scot din cuptor, apoi se pensuleaza cu sirop de artar ( sau miere) și se presară cu fulgi de migdale.
Se servesc calde sau reci, cu sau fără zahăr pudră.
Sunt fragede și bune, mai puțin dulci!
E o rețetă clasică românească de cornuri cu magiun, reinterpretata în stil propriu...mai sănătoasă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Orez cu lapte  fisticos
Bucataras.RO

Orez cu lapte fisticos

Un orez cu lapte absolut delicios si plin de arome. Si pentru ca l-am facut la Crock-Pot slow cooker nu am avut grija lui. Ma...

Orez cu lapte fisticos
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!