Tortellini cu Sos Tomat si Pancetta

Complexitate
redusa
Tortellini cu Sos Tomat si Pancetta

Ingrediente

  • -500g tortellini (cu ricotta si spanac sau cu carne dupa plac)
  • -1 ceapa
  • -4 sau 5 catei de usturoi
  • -250g pancetta afumata (sunculita)
  • -250 ml sos tomat
  • -250 ml apa
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1 foaie dafin
  • -1 lingurita zahar
  • -2 sau 3 linguri de formaggio
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Tortellini se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Acestea se pun la fiert, atunci cand incepeti sa faceti sosul.

Separat pregatiti sosul in urmatorul mod:
Se pune uleiul de masline la foc. Cand e incins uleiul se pune ceapa. Lasati usturoiul 1-2 minute sa se prajeasca dupa care puneti usturoiul. Lasati sa se prajeasca ceapa si usturoiul pt cateva minute, dupa care puneti pancetta afumata.

Dupa ce s-au prajit pt cateva minute, toate, impreuna se adauga sare si piper.

Dupa sare si piper se adauga sosul tomat. Si imediat dupa sosul tomat se adauga si 250 ml apa. Se adauga si lingurita de zahar si foaia de dafin, rupta si se pune capacul pe tigaie si se lasa la fiert, pana cand scade mai mult de jumatate.

Dupa ce a scazut sosul, suficient, se opreste focul si se pune deoparte pana cand sunt fierte si tortellini (in cazul in care nu au fost fierte deja). Ca sa fiti siguri ca sosul e gata, verificati ca acesta sa aiba o consistenta densa, ce a ramas in urma apei care s-a evaporat.

Odata fierte si tortellini, se pun peste sos. Se amesteca bine, asa incat sa ajunga sos pe fiecare bucatica in parte. Inainte de a se servi, se poate presara formaggio, daca nu, sunt foarte bune si fara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert priconuci a la Cleme
Bucataras.RO

Desert priconuci a la Cleme

Cum reiese si din titlu m-am inspirat din reteta Clementinei https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-priconuci-79851.html....

Desert priconuci a la Cleme
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola