Ravioli Home Made cu Dovleac si Bureti

Complexitate
redusa
Ravioli Home Made cu Dovleac si Bureti

Ingrediente

  • Pentru paste:
  • 250 gr faina de secara
  • 1 lingurita sare
  • apa cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 100 gr dovleac
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr bureti de padure (opintici le zice-n zona mea, prin alte parti li se mai spun ghebe)
  • 1/2 ardei iute
  • 1 ceapa mica
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 5 fire patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Sos picant de dovleac:
  • 2 felii de dovleac
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, adaugam o lingurita de sare si putina apa. Amestecam. Dupa omogenizare incepem framantarea aluatului, turnand din cand in cand apa, pana obtinem un aluat nelipicios (operatiunea dureaza cam 10 minute). Mai framantam putin, dupa care invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pentru aproximativ jumatate de ora.

Cat timp sta aluatul la frigider, pregatim umplutura.

Curatam buretii, ii spalam si le dam un clocot in apa cu sare.

Dovlecelul il taiem cubulete mici de tot si le calim cateva minute in ulei incins.

Adaugam si buretii, scursi de apa si tocati tot marunt, si usturoiul si ardeiul iute (puteti pune si mai putin sau deloc, daca nu va place mancarea picanta).

Condimentam dupa gust, adaugam patrunjelul tocat marunt si oprim focul.

Lasam la racit.

Pudram masa de lucru cu faina din plin. Scoatem aluatul de la frigider, dam folia la o parte si rupem o bucata de aluat. o turtim putin cu mana pe masa de lucru apoi cu succitorul pana obtinem o foaie subtire.

Taiem formele cu gura unui pahar. In mijlocul fiecarui cerc punem cat o lingurita de umplutura apoi pliem fiecare cerc in jumatate (invelim umplutura). Marginile le apasam fie cu degetul fie cu o furculita, daca va doriti un modelas. Eu am ales furculita, pe care intai o treceam prin faina, apoi apasam marginile aluatului (astfel nu se lipea de furculita).

Am asezat raviolii pe randuri, ca pe soldatei si i-am lasat "pe loc repaus" cat am pus un vas cu apa la clocotit. Cand apa bolboroseste cu succes, dam focul la mic si scaldam raviolii pentru 1 minut. In scoatem si-i servim cum ne plac: simpli, cu branza, cu sosuri ... etc..

Noi i-am servit cu sos picant din dovleac:
Am fiert 2 felii de dovleac impreuna cu 1 ardei iute. Am scurs apa si-am pasat la blender. Am condimentat dupa gust, am mai lasat 2 minute la foc mic si gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Papricas de pui la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Papricas de pui la slow cooker Crock-Pot

E una din mancaruriile mele preferate, a iesit dementiala.

Papricas de pui la slow cooker Crock-Pot
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!