Paste - Fettucina Alfredo

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste - Fettucina Alfredo

Ingrediente

  • Paste fettucina o jumatate de pachet (paste putin mai late)
  • 400 ml frisca nebatuta
  • usturoi 3 catei sau 2 cuburi congelate
  • busuioc 1 cub congelat sau jumate de legatura proaspata
  • sare
  • piper dupa gust
  • mozzarella rasa 350 gr
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Intre timp se curata usturoiul si se toaca, se spala si se toaca si busuiocul. Cand apa a inceput sa fiarba se pun pastele inauntru si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe cutie.

Se ia o tigaie se pune frisca nebatuta, se adauga usturoiul si busuiocul precum si un strop de sare si piper, se lasa la fiert (2-3 minute), apoi cand incepe sa dea in clocot se pune mozzarella si se mai amesteca 2 minute pana se topeste si se formeaza in tigaie un sos grosut. Intre timp pastele sant deja fierte, se strecoara, se pun inapoi in cratita in care au fiert, sau se pun intr-un castron si se toarne sosul peste ele. Se amesteca, acuma cine doreste poate adauga somon afumat felii, sau bucatele. Cine doreste poate face si o salata verde langa pastele astea. Salata se face in felul urmator

Se spala o salata verde, se taie marunt, se pune in castron, se pune deasupra ceapa verde sau rosie, feliute de rosii, putin ardei feliute mici, castravete cateva feliute mici. Se face apoi un dressing din ulei de masline, foarte putin otet, busuioc tocat marunt, menta tocata marunt, usturoi pisat

Se amesteca bine si se toarna peste salata, se amesteca bine si la servire doar, se adauga crutoane cu usturoi. Crutoanele nu se pun mai repede pentru a evita inmuierea lor. Cine doreste poate pune si cateva felii de masline si putina branza telemea rasa.

Langa un pahar de vin rosu, salata si pasta asta este super buna. Asta este una din mancarurile mele salvatoare, cand sant in criza de timp sau in pana de idei, sau pur si simplu sant lenes

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
3
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Hamburger Delikat
Bucataras.RO

Hamburger Delikat

,,Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale,,         Am primit cu drag...

Hamburger Delikat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola