Paste - Fettucina Alfredo

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste - Fettucina Alfredo

Ingrediente

  • Paste fettucina o jumatate de pachet (paste putin mai late)
  • 400 ml frisca nebatuta
  • usturoi 3 catei sau 2 cuburi congelate
  • busuioc 1 cub congelat sau jumate de legatura proaspata
  • sare
  • piper dupa gust
  • mozzarella rasa 350 gr
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Intre timp se curata usturoiul si se toaca, se spala si se toaca si busuiocul. Cand apa a inceput sa fiarba se pun pastele inauntru si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe cutie.

Se ia o tigaie se pune frisca nebatuta, se adauga usturoiul si busuiocul precum si un strop de sare si piper, se lasa la fiert (2-3 minute), apoi cand incepe sa dea in clocot se pune mozzarella si se mai amesteca 2 minute pana se topeste si se formeaza in tigaie un sos grosut. Intre timp pastele sant deja fierte, se strecoara, se pun inapoi in cratita in care au fiert, sau se pun intr-un castron si se toarne sosul peste ele. Se amesteca, acuma cine doreste poate adauga somon afumat felii, sau bucatele. Cine doreste poate face si o salata verde langa pastele astea. Salata se face in felul urmator

Se spala o salata verde, se taie marunt, se pune in castron, se pune deasupra ceapa verde sau rosie, feliute de rosii, putin ardei feliute mici, castravete cateva feliute mici. Se face apoi un dressing din ulei de masline, foarte putin otet, busuioc tocat marunt, menta tocata marunt, usturoi pisat

Se amesteca bine si se toarna peste salata, se amesteca bine si la servire doar, se adauga crutoane cu usturoi. Crutoanele nu se pun mai repede pentru a evita inmuierea lor. Cine doreste poate pune si cateva felii de masline si putina branza telemea rasa.

Langa un pahar de vin rosu, salata si pasta asta este super buna. Asta este una din mancarurile mele salvatoare, cand sant in criza de timp sau in pana de idei, sau pur si simplu sant lenes

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Prajitura cu mere si nuci
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si nuci

de toamna tarzie...

Prajitura cu mere si nuci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!