Paste cu Dovlecel si Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Dovlecel si Ciuperci

Ingrediente

  • - 400 gr paste de oricare
  • - un dovlecel marisor sau doi mai mici
  • - ciuperci feliate - o conserva (sau proaspete, de ce nu)
  • - bulion de la bunica, foarte bun si fara conservanti
  • - cativa catei de usturoi
  • - un ou
  • - o lingura de smantana
  • - sare
  • - piper si alte condimente dupa gust

Mod de preparare

" Eh, daca ar fi fost p-aci un topic cu dezastre in bucatarie, as fi postat acolo ... "

Suna cunoscut? Da am vrut si eu sa fac macaroanele invelite ale Iuliei, varianta cu ciuperci in loc de carne. Pai nu m-a ajutat dovlecelul s-a faramat si nu am mai putut sa invelesc nimic.

Asa ca m-am scarpinat olteneste pe dupa ureche, si m-am gandit ce sa fac cu macaroanele gata fierte si ferchezuite cu niste sos.. Mi-a iesit ceva atat de bun, incat am facut iar. De data asta cu paste scurte, si dovezi.

Am pus pastele la fiert in apa cu putina sare. Intre timp, am curatat dovlecelul si l-am taiat fasii subtiri. l-am calit in ulei incins. Am adaugat ciupercile scurse, bulionul, putina apa si usturoiul tocat, la distanta de cateva minute una de alta.

Am condimentat si am mai lasat putin pe foc. Apoi, am uns tava cu putin ulei si am turnat compozitia mai sus mentionata. Am batut oul cu smantana si am turnat deasupra. Am dat la cuptorul preincalzit aproximativ 30 min.

Si-uite-asa facui eu dintr-un dezastru, o bunatate.
Pofta buna!
Inainte de a fi gata, se poate rade cascaval sau branza de burduf pe deasupra. Ii da un gust yam yam!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Zacusca cu champignon
Bucataras.RO

Zacusca cu champignon

O zacusca gustoasa numai buna pentru zilele reci de iarna. Din cantitatile date ies 4 borcane de 370 ml.  

Zacusca cu champignon
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!