Mac & Cheese (Faimoasele Macaroane Americane)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Mac & Cheese (Faimoasele Macaroane Americane)

Ingrediente

  • 200 gr macaroane (elbo, paste tubulare micute si putin incovoiate)
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de faina (amidon)
  • 200 ml lapte
  • 40 gr branza gruyere
  • 50-60 gr parmesan
  • 2 galbenuse
  • 5 linguri de pesmet (optional) sare dupa gust
  • 1-2 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune apa cu sare la fiert si cand incepe sa faca bulbuci se introduc macaroanele. Daca doriti (eu obisnuiesc sa pun) in apa care fierbe, se pun 2 linguri de ulei sau unt pentru a preveni lipirea macaroanelor.
Se fierb pastele dupa indicatile de pe cutie/pachet. In timp ce ele fierb, se pregateste sosul.

Cele doua sortimente de branza se dau pe razatoare, untul se pune in tigaie si se topeste pe foc moale. Se adauga faina (amidonul) si se amesteca bine dupa care se ia de pe foc. Se adauga laptele, incet si invartind mereu sa nu se faca cocoloase dupa care se pune inapoi pe foc si se fierbe pana se ingroasa sosul, apoi luam de pe foc din nou si lasam deoparte.

Daca se ingroasa prea tare se mai adauga putin lapte sa obtinem un sos de consistenta ceva mai groasa decat aluatul de clatite. . Cantitatea de lapte este orientativa, poate sa fie mai mult sau mai putin (faina si umezeala din aer spun multe aici) . luam pastele de pe foc si le strecuram, apoi le pastram la loc mai cald.

Punem inapoi pe foc sosul si dupa ce am obtinut consistenta dorita adaugam in el sare dupa gust si branzeturile.

Mai tinem pe foc putin (1-2 minute pana se topesc) dupa care punem deoparte. Adaugam peste pastele strecurate cele doua galbenusuri si amestecam repede de tot sa se uniformizeze, apoi punem sosul deasupra si amestecam din nou.

Daca dorim la faza asta ne putem opri si servim macaroanele asa cum sant langa o salata de salata verde sau putem merge in continuare, cum am ales eu.

Luam o tava de muffins, o ungem si cu o lingura luam din pastele fainoase si umplem fiecare loc in tava. Presaram parmesan putin deasupra lor, adaugam pesmetul apoi iar presaram branza, de data asta gruyere. Punem la cuptorul preancalzit la temperatura mare (425 f sau 220 c) si coacem 10-12 minute sau pana prinde o crusta aurie deasupra.

Se servesc ca atare sau langa o salata de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Ciorba de loboda acrita cu bors
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Parteneri
Desert cornulete fragede (reteta de post)
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi...

Desert cornulete fragede (reteta de post)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!