Inganna Preti

Complexitate
redusa
Inganna Preti

Ingrediente

  • Pentru doua portii:
  • cca 100 gr faina alba
  • 1 ou mediu
  • 1 praf de sare
  • Pentru servire:
  • supa de carne strecurata
  • parmezan ras

Mod de preparare

Pregatim un aluat ca cel de taitei (nu se pune apa sau ulei in acest aluat!). Incepeti cu 80 de grame de faina pentru 1 ou si mai adaugati pe urma, caci depinde mult de dimensiunea oului si de faina (cit este de umeda sau de uscata)

Punem faina pe planseta, facem gaura in mijloc si spargem oul, adaugam pe el sarea si il batem cu o furculita apoi incet incorporam faina de pe margini tot batind oul cu furculita

Framintati aluatul si faceti o bila din el pe care o lasati pe masa de lucru acoperita cu un castron pus cu gura in jos cel putin 30 min.

Luati aluatul si il intindeti cu grija intr-o foaie subtire (cit lama de cutit), sa se vada prin aluat adica. Lasati citeva minute sa se mai usuce foaia, dar nu se se usuce de tot ca pe urma se rupe. Se procedeaza exact ca la foaia de taitei.

Taiati cu rotita ondulata caci asa cere traditia, dar daca nu aveti taiati cu cutitul, in patrate de cca 3 cm*3 cm (eu am mai tras si linii strimbe de au iesit si dreptunghiuri printre ele).

Luati fiecare patrat si uniti doua colturi opuse apasind sa se lipeasca apoi colturile ramase libere le uniti si pe ele unul cu altul. (vezi foto)

Pasta se fierbe in supa strecurata, fara sa clocoteasca, doar pina cind se ridica la suprafata, apoi serviti supa cu aceste paste si adaugati daca vreti parmezan ras (nu apare in poze).
Se numesc Ingâna Prít (dialect) / Inganna Preti (italiana) adica in ro. inseala/pacaleste preotii acesti falsi cappelletti fara umplutura. In Romagna cappelletti sunt pasta cea mai traditionala, asa cum sunt tortellini la Bologna (in Emilia). Evident fiind o pasta umpluta este considerata o pasta pentru mesele festive, de sarbatoare, insa pentru cine era sarac si nu-si permitea sau pentru zilele de post (desi cappelletti se umplu cu brinza care este de post aici) se pregateau aceste paste simple, dar foarte frumoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Biscuiti cu miere si lemon curd
Bucataras.RO

Biscuiti cu miere si lemon curd

Biscuiti cu miere si lemon curd
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola