Gnocchi din Cartofi si Dovleac cu Sos Toma

Complexitate
redusa
Gnocchi din Cartofi si Dovleac cu Sos Toma

Ingrediente

  • Ingrediente pt gnocchi:
  • -100g dovleac
  • -8 cartofi
  • -faina cat cuprinde
  • -sare
  • -1ou
  • Ingrediente pt sos:
  • -1 rosie
  • -100ml sos tomat
  • -200ml apa
  • -1 carnat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -ulei de masline
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -1 crenguta de rozmarin proaspat
  • -1 foaie de dafin
  • -2 linguri branza rasa

Mod de preparare

Dovleacul se curata si se taie felii. Feliile se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana sunt moi. Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa plac. Dupa, se pun la fiert. Fierti se scurg de apa si se lasa la racit. Dovleacul copt se lasa la racit.

Cand cartofii sunt reci, se pun intr-un bol si se piseaza cu furculita. Peste ei, se pune dovleacul care a fpst pisat in prealabil cu furculita. Se adauga sarea si oul si se amesteca.

La sfarsit se pune faina, putin cate putin. De exemplu se pun 2 linguri, se amesteca, apoi iarasi se pun 2 linguri si tot asa pana va rezulta un aluat, perfect pentru lucrat in maini.

Dupa ce aluat e suficient de tare, se rupe cu mana din el si se formeaza bilute. Bilutele se pun pe o plansa de lucru, data cu faina.

Dupa ce ati prelucrat tot aluatul, se poate pune apa la fiert. Cand apa clocoteste se pun bilutele si se lasa la fiert.

Separat, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o oala se pun putina apa, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune rosia, care se lasa cateva momente la oparit. Se scoate, se lasa la racit, apoi se curata de pielita. Se taie bucati.

Dupa se pune ulei de masline intr-o tigaie. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie. Cand uleiul este infierbantat se pune ceapa, iar dupa 30 de secunde, se pune usturoiul.

Carnatul se taie si se pune peste ceapa si usturoi. Se lasa la prajit o idee, dupa care se adauga rosia taiata. Peste, se pune sosul tomat. Se mai adauga si apa. La sfarsit se pun sare, piper, rozmarinul taiat, zaharul si foaia de dafin.


Se lasa totul la fiert, pana sosul scade suficient si devine grosut. Daca cumva gnocchii s-au fiert, se scurg de apa si se lasa deoparte pana cand si sosul e gata.

Dupa ce sosul a scazut sufiecient, se ia de pe foc, se pun gnocchii scursi de apa, se pun lingurile de branza rasa si se amesteca.

Se servesc calzi!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Macrou in sos de rosii cu masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Macrou in sos de rosii cu masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ca un iubitor de peste ce sunt, astazi va impartasesc reteta mea de Macrou in sos de rosii cu masline la Multicooker-ul...

Macrou in sos de rosii cu masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola