Gnocchi cu Morcovi si Cartofi (facuti in Casa) in Sos Tomat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Gnocchi cu Morcovi si Cartofi (facuti in Casa) in Sos Tomat

Ingrediente

  • Gnocchi:
  • -5 cartofi
  • -3 morcovi
  • -1 ou
  • -faina cat cuprinde
  • -sare
  • Sos:
  • -300ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -1 ceapa
  • -ulei de masline
  • -5 catei de usturoi
  • -250 sunca/ pancetta
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita zahar
  • -1 foaie de dafin
  • -masline negre (optional)

Mod de preparare

Prima data se pregatesc gnocchi. Asadar se curata si se spala cartofii si morcovii. Dupa care se taie si se pun la fiert. Cand sunt moi, atat cartofii cat si morcovii, se scot din apa si se lasa la racit. Reci se zdrobesc cu o furculita.

Peste piureul de legume, rezultat, se pun oul, putina sare si faina. Faina se pune putin cate putin, pana devine un aluat nelipicios. Dupa se pune aluatul pe o plansa, data cu faina si se fac bilute din el. Bilutele se pun la randul lor, pe o plansa data cu faina.

Odata facute toate bilutele, apa se poate pune la foc, iar cand incepe sa clocoteasca, se pun bilutele si se lasa la fiert. Cand sunt fierte, bilutele se vor ridica la suprafata apei.

Din moment ce bilutele sunt la fiert, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun ceapa si cateii de usturoi, care inainte au fost curatate, spalate si taiate marunt.

Dupa cateva momente se pune sunca peste ceapa si usturoi si se lasa la prajit cel mult 1 minut, dupa care se pune sosul tomat. Peste sos se pun apa, sare, zahar, piper si foaia de dafin si se amesteca. Sosul se lasa la fiert, pana scade de 3 degete si e sufiecient de gros.

Daca cumva bilutele sunt gata, inaintea sosul, se vor scurge de apa si se vor lasa deoparte, iar atunci cand sosul e gata, se vor pune peste el.
Se amesteca bine. Gnocchi se servesc calzi cu masline negre, pe langa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Bulzul Godina
Bucataras.RO

Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...

Bulzul Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!