Gnocchi cu Dovleac si Sos de Gorgonzola

Complexitate
redusa
Gnocchi cu Dovleac si Sos de Gorgonzola

Ingrediente

  • Portie pentru 5 Pentru aluat:
  • 2 cani dovleac puree
  • 2 oua ecologice
  • 260 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere) 3/4 lingurita sare de mare sau roz fina
  • un praf de nucsoara
  • un praf de piper
  • Pentru sos:
  • 20 g unt
  • 125 ml lapte integral
  • 80 ml smantana
  • 200 g gorgonzola
  • 1/2 lingurita salvie sau 3 frunze verzi taiate marunte
  • un praf de nucsoara
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Daca dovleacul puree este mai apatos puneti intr-o cratita si la foc mic lasati sa-si reduca apa amestecand o data la 2-3 minute. Lasati apoi sa se raceasca. Intr-un bol cu telul amestecati sarea, faina si nucsoara. Bateti ouale si inglobati in puree. Incorporati apoi in faina si cu o furculita formati un aluat.

Transferati pe o suprafata cu putina faina si framantati usor 2 minute pana formati intr-o bila. Impartiti aluatul in 8 apoi rulati fiecare in forma unei franghii de o lungime de 32-35 cm. Taiati bucati de aproximativ 3-4 cm. Pe o furculita rulati bucatile de gnocchi pentru a face mici canale. Aduceti o oala cu apa si putina sare la fierbere.

Intr-o tigaie sau cratita de inox la foc mic puneti untul, laptele, gorgonzola si smantana. Cand branza s-a topit adaugati nucsoara, piper dupa gust, salvia si amestecati bine apoi stingeti focul.

Fierbeti gnocchi in oala pana cand se ridica deasupra. Transferati-le apoi in sos. Cand le-ati terminat pe toate mai incalziti putin sosul si gnocchi 4-5 minute la foc mic. Portionati si garnisiti cu frunze de salvie.

*Ajustati cantitatea de faina in functie de umiditatea dovleacul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
2
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Friptura de vita
Bucataras.RO

Friptura de vita

Atat de simplu de preparat, dar atat de gustos!  

Friptura de vita
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!