Gnocchi cu Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa
Gnocchi cu Branza, la Cuptor

Ingrediente

  • -500 g gnocchi sau alte paste scurte
  • -2 linguri unt + 1 lingura pentru vas
  • -2 linguri faina
  • -700 ml lapte gras
  • -1 ceapa
  • -5 catei de usturoi
  • -400 g cascaval sau 200 g cascaval + 200 g telemea, mai putin sarata
  • -6 linguri parmezan ras
  • -1 lingurita rasa nucsoara pudra
  • -1 lingurita cimbru
  • -piper
  • proaspat macinat
  • -sare
  • -parmezan ras
  • pe deasupra

Mod de preparare

Fierbeti pastele al dente conform instructiunilor de pe pachet. Strecurati.
Ungeti cu unt un vas termorezistent. Incingeti cuptorul la 180 grade.
Impartiti in doua cantitatea de cascaval; jumatate razuit-o, iar cealalta o taiati cubulete si sfaramati branza telemea daca optati pentru varianta a doua.

Puneti la fiert laptele impreuna cu cimbru, ceapa taiata pestisor si usturoiul tocat grosier. Lasati sa dea cateva clocote la foc mic, dati deoparte, acoperiti si lasati la infuzat pana se racoreste, apoi strecurati.
Caliti putin faina in untul topit, amestecand continuu. Transferati vasul pe bain- marie, stingeti cu laptele strecurat, amestecati energic cu un tel pentru a preveni formarea cocoloaselor si lasati la foc mic pana incepe sa se ingroase.

Inglobati imediat cascavalul ras (cascavalul ras si telemeaua zdrobita), parmezanul, nucsoara, piperul, omogenizati bine si lasati in continuare pe bain- marie, la foc mic, amestecand continuu, pana ce cascavalul este topit si obtineti un sos cremos si omogen. Asezonati cu sare, dupa gust si daca este cazul, apoi dati deoparte.

Adaugati la sos pastele scurse, cubuletele de cascaval si amestecati usor.
Turnati in vasul termorezistent si presarati deasupra, uniform, parmezan ras.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 20- 25 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti portionat cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert cornulete fragede
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede

Cele mai bune cornulete.

Desert cornulete fragede
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola