Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 ardei gras galben
  • 1 gogosar
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa rosie
  • 2 buc ardei iute bulgaresc (dar care nu era iute :)) )
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper macinat
  • 1/2 lgt chimion macinat
  • 4-5 catei de usturoi
  • 900 ml lapte
  • 300 g paste fainoase (fusilli)
  • 200 g branza de burduf
  • felii de cascaval

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in cubulete potrivite.

Ardeii se spala si se taie fasii. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul iute se taie rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga carnea. Se lasa pana se albeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se adauga legumele, se amesteca si se lasa pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si condimentele, inclusiv usturoiul taiat feliute. Se amesteca din nou si se lasa cateva minute pe foc.

Se toarna laptele, apoi pastele fainoase. Se amesteca usor si se acopera cratita si se lasa la foc mic timp de 15 minute. Se verifica daca sunt fierte pastele, se mai lasa putin, dupa care se adauga branza de burduf. Se omogenizeaza, se potriveste de sare dupa gust, apoi se stinge focul. Se adauga deasupra feliile de cascaval. Se lasa acoperita cratita pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Branza tofu la grill, cu legume la aburi
Bucataras.RO

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Apărută încă din anul 100 d. Hristos, brânza tofu a fost apreciată și consumată mai ales în Orient....

Branza tofu la grill, cu legume la aburi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!