Foi de Brick

Complexitate
redusa
Foi de Brick

Ingrediente

  • Pentru 25-30 buc :
  • -250 g faina alba
  • -2 linguri gris fin, obligatoriu
  • -1 varf de sare
  • -600 ml apa calduta

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati faina cernuta, sarea si grisul. Obligatoriu aveti nevoie de un gris fin (daca nu-l aveti la indemana, va recomand sa-l macinati cu rasnita electrica de cafea).

Adaugati pe rand, cate putina apa calduta, amestecand energic de fiecare data ca sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtineti un aluat omogen, fin, curgator, ca cel de clatite. Eventual, mai adaugati apa, dar numai calduta.

Puneti pe foc, sa se incalzeasca, o tigaie antiaderenta, pe care o veti sterge, doar prima data, cu un servetel inmuiat in foarte putin ulei (NU TREBUIE sa fie ulei in tigaie).

Folosindu-va de o pensula pe care o inmuiati in coca, pensulati fundul tigai cu un strat foarte subtire de aluat. NU treceti de doua ori prin acelasi loc ca veti lua aluatul care incepe sa se inchege pe pensula si NU va straduiti sa acoperiti complet fundul tigaii de prima data. Acest lucru il veti face pe parcurs.

Pe masura ce se coace - veti recunoaste acest lucru, pentru ca aluatul din tigaie din alb, va deveni transparent - pensulati in locurile neacoperite si peste coca transparenta, dar inca subtire, pana veti obtine grosimea dorita. Seamana cu o clatita, mult mai fina, subtire si transparenta (se vede prin ea), elastica.

Pe masura ce le coaceti, puneti-le intre prosoape pentru ca se intaresc foarte repede.

Le puteti pastra circa 2 zile in frigider, invelite in punga de naylon sau pana la 1 an in congelator.
"feuille de brick"
Se folosesc in bucataria algeriana, tunisiana, araba, in general si nu numai. A fost adoptata si de catre europeni, mai ales de francezi. Se aseamana cu foile de placinta, dar sunt poate putin mai grosute.

Nu sunt asa fragile ca foile de placinta, sunt elastice, nu se rup usor, iar dupa coacere au consistenta unui aluat, usor crocant.
Se preteaza la o serie de preparate, atat dulci, cat si sarate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola