Fettuccine Primavera (Paste cu Legume)

Complexitate
redusa
Fettuccine Primavera (Paste cu Legume)

Ingrediente

  • 225 gr paste fettuccine (linguine)
  • 3 linguri de unt (50-60 gr)
  • 3 cepe verzi taiate pe diagonala
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 gr ciuperci taiate felii
  • 7-8 flori de broccoli
  • 1 cana cu mazare dulce congelata (sau proaspata)
  • 8 fire de sparanghel taiat in bucati de 2 cm
  • 1/2 ardei gras rosu taiat in feliute foarte subtiri (sau patrate)
  • 120 ml lapte evaporat (evaporated milk) (eu am pus frisca lichida)
  • 1/2 lingurita tarhon uscat (am folosit patrunjel)
  • piper dupa gust
  • circa 100 gr parmesan ras (mai mult sau mai putin dupa gustul dvs)
  • ulei

Mod de preparare

Se ia un vas cu apa, se pune sare si ulei si se pune la fiert. Se curata ciupercile si se feliaza, se spala si se feliaza subtire si ardeiul. Sparabgehlul se rade usurel de cioturile de frunze si se taie in bucati de 2 cm lungime, broccoli se desface in buchetele micute, mazarea se pune in cana. Usturoiul se curata si el si se pune in presa.

Intre timp apa a inceput sa fiarba si adaugam in ea pastele pe care le rupem in jumatate. Lasam sa fiarba la foc mic, urmand indicatiile de pe cutie.

In alta tigaie punem untul la topit, adaugam ceapa verde tocata si usturoiul pisat, lasam pe foc 2 minute dupa care adaugam ciupercile si broccoli, punem circa 2-3 linguri de apa daca este necesar numai (doar daca untul a fost absorbit de tot).

Se acopera si se lasa 3 minute asa dupa care se adauga mazarea congelata, sparanghelul taiat, ardeiul feliute subtiri, laptele evaporat sau frisca lichida si neaidulcita, patrunjel sau tarhon si piper. Gatim si invartim in legume pana devin crocante si laptele s-a evaporat sau a fost absorbit de tot.

Lasam la cald, si strecuram pastele, adaugam peste ele cascaval (parmesan) din belsug, punem sosul de legume si amestecam. Daca va mai trebuie parmesan mai puteti adauga.

Eu am adaugat in sosul fierbinte branza (am folosit cheddar) parmesan cam jumatate de cantitate (am folosit gruyerre) si restul am pus peste paste dupa care am amestecat pana s-a topit. Am servit alaturi de friptura (eu fara).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Pasca delicioasa fara aluat cu glazura si decoratiuni de ciocolata, va invit la un minunat desert pascal! Bunatati de Paste

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!