Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi

Complexitate
redusa
Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -2 oua
  • -200 ml lapte sau apa
  • -25 g zahar
  • -5 g sare
  • Umplutura:
  • -300 g ciuperci
  • -2 cartofi potriviti
  • -1 ceapa
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Garnitura:
  • -2 buc ceapa rosie
  • -sos de soia sau otet balsamic
  • dupa dorinta si gust
  • -1 lingurita zahar
  • -boia (optional)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare, scurgeti si pasati ca pentru piure.

Separat, fierbeti 20 min in apa sarata ciupercile feliate mai mare (daca sunt micute puteti sa le lasati intregi), scurgeti si tocati marunt.

Caliti putin in ulei incins ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
Amestecati piure-ul de cartofi, ciupercil, ceapa calita si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Framantati un aluat din ingredientele enumerate si intindeti-l in foaie groasa de 2 mm.
Taiati rotunduri potrivite ca marime (cu un pahar de vin) si puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura.

Impaturati in doua sau acoperiti cu alte rotunduri de aluat si lipiti marginile prin presare cu o furculita.

Puneti-le la fiert in multa apa clocotita cu sare pentru 6- 8 min, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Scurgeti.

Intre timp, caliti ceapa rosie taiata solzisori in ulei incins, adaugand zahar, sos de soia sau otet balsamic, dupa dorinta si gust si lasati la foc mic pana se caramelizeaza ceapa.
La sfarsit puteti sa adaugati boia sau sa o presarati peste coltunasi, in farfurie.

Serviti coltunasii calzi cu garnitura de ceapa rosie caramelizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Prajitura cu crema de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de capsuni

E de sezon.....si e impartita si mancata deja....

Prajitura cu crema de capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola