Ceci Con Taglietelle (Naut cu Taitei Lati)

Complexitate
redusa
Ceci Con Taglietelle (Naut cu Taitei Lati)

Ingrediente

  • -2 conserve de naut (ceci) sau 500g naut (ceci) fiert
  • -1 ceapa
  • -5 catei de usturoi
  • -5 linguri ulei de masline
  • -350ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -sare
  • -piper
  • -busuioc uscat
  • -oregano uscat
  • -1 lingurita zahar
  • -foi de dafin
  • -formaggio
  • Ingrediente taitei:
  • -300g faina
  • -sare
  • -1 ou
  • -putina apa

Mod de preparare

Prima data se fac taiteii. Asadar intr-un bol punem faina cu sarea si oul. Dupa care punem cata putina apa, pana se formeaza un aluat.

Odata, aluatul format, se ia din bol si se pune pe masa data cu faina, iar cu ajutorul unui facalet, se intinde. Din cand in cand se presareaza faina si sub foaia de taiteti cat si deasupra. Se intinde foaia pana e subtire. Dupa care se lasa la uscat.

Dupa ce foaia s-a uscat, se taie fasii. Fiecare fasie se taie in jumatate sau chiar in 3 bucati.
Lasam pe masa taiteii si ne ocupam de sos.

Asadar intr-o oala sau o tigaie, punem 5 linguri de ulei de masline, iar cand e incins se pun ceapa si usturoiul, taiate marunt.

Dupa ce s-au calit pt cateva momente, adaugam sosul tomat. Iar peste sosul tomat, punem 400ml de apa, foile de dafin, sare si piper.

Lasam totul sa fiarba pana cand ceapa e moale.

Intre timp pisam nautul.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam nautul zdrobit. Adaugam busuiocul si oregano. Si lasam sa fiarba totul pana cand sosul scade de doua degete, dupa care punem taiteii cruzi, pe care i-am facut inainte.

Lasam sa fiarba intre 5-10 minute, sosul cu taiteii.

Dupa care oprim focul si lasam sa se umfle taiteii, pt 10-20 minute.

Pofta buna!
In momentul servirii, se presara formaggio.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura cu nuci si crema caramel
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Am achiziționat o cutie mare de lapte condensat caramelizat și am zis că ar fi păcat să nu pregătesc ceva bun cu ea....

Desert prajitura cu nuci si crema caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola