Sushi By Maxy

Complexitate
redusa
Sushi By Maxy

Ingrediente

  • 350 ml apa
  • sare, un praf (nu mai mult)
  • 200 gr orez pentru sushi
  • 1 lingura de otet de orez
  • 1 lingurita de zahar (este optional, dar totusi e bine de pus pentru ca scoate in evidenta mai bine gustul orezului)
  • 4 foi de nori (alge de mare)
  • feliute de somon afumat (pentru variatie si culoare se poate folosisi crab, avocado, castravete, cream cheese, etc, etc, in combinatia dorita)
  • sos de soia sau wasabi sau ghimbir marinat
  • un suport de betisoare de bambus, pentru rulat

Mod de preparare

Orezul special pentru sushi are bobul mai mic si mai rotund cumva, are foarte mult amidon pe el si este, dupa fierbere, foarte lipicios. Deci, prima data spalam bine de tot orezul in apa pret de cateva minute strecurand mereu apa, pana ramane clara.

Apoi intr-un vas punem apa prevazuta la reteta si orezul, praful de sare (atentie, otetul de orez are deja in el condimente) si lasam la fiert. Focul trebuie sa fie mediu, din cand in cand mai amestecam in orez sa nu se prinda de fundul vasului, pastram acoperit. Cand orezul este aproape gata, inchidem focul si lasam sa isi traga orezul toata umezeala. Intre timp amestecam otetul cu zaharul, incalzim pana zaharul e dizolvat.

Turnam amestecul peste orez si cu o lingura sau furculita amestecam sa omogenizam. Apoi, pe o suprafata plana intindem orezul si lasam la temperatura camerei pana se raceste.

Intre timp pregatim foile de nori (alge de mare), adica le taiem in jumatate, pregatim un vas cu apa in care va trebi sa ne inmuiem degetele de fiecare data cand luam orez si presaram peste nori, precum si un cutit bine ascutit. Daca vrem sa folosim si avocado sau castravete, le pregatim in timpul asta.

Acuma, avem in fata noastra totul pregatit deci putem incepe.

Luam o foaie de nori si o punem pe bucata de betisoare de bambus in fata noastra. Inmuiem degetele in apa si folosindu-ne de ele luam cate putin din orez si intindem, pa cat posibil, un strat uniform si nu gros, pe foaia de nori, avand grija sa lasam o margine neacoperita in partea de sus.

Cand stratul de orez este bine intins, deasupra asezam somonul afumat (sau ce altceva alegem sa folosim) . Apoi ajutandu-ne de suportul de bambus, incepem sa rulam nori, apasand cu palmile ca sa fim siguri ca se lipeste bine.

Rulourile obtinute se aseaza pe o farfurie si dupa ce am terminat de rulat totul, trecem la portionare.

Fiecare rulou il taiem in jumatate (inainte indepartam marginile care nu sant uniforme) apoi fiecare jumatate o mai taiem in jumatate. Vom obtine patru roluri micute pe care le vom taia inca odata in jumatate. Vom obtine 8 felii de sushi dintr-o foaie de nori.

Le asezam pe un platou si servim cu sos de soia sau cu sos wasabi.

PS: Este bine de stiut ca vasul cu apa sa nu lipseasca de pe masa cand pregatim sushi... cutitul cu care taiem este bine ca sa fie introdus in vasul cu apa dupa fiecare taietura facuta altfel se va lipi si feliutele de sushi nu vor avea un aspect placut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola