Sprot (sau Hamsii) cu Mirodenii

Postat pe: 22-03-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 4 portii:
1 kg sprot
sucul de la o lamaie proaspat stors
Pentru marinare:
1 lingura cimbru verde
1 ardei iute taiat felii (scoatei semintele si membrana daca nu doriti sa fie picant)
3 catei de usturoi taiati marunt
1 lingurita coriandru praf
1 ceapa verde taiata marunt
2 linguri de ulei de masline
Pentru prajit:
60 g faina de grau alba
1 lingurita turmeric
sare si piper proaspat macinat dupa gust
1/2 lingurita ghimbir praf

Mod de preparare

Puneti pestii intr-un bol si turnati sucul de lamaie. Amestecati putin apoi lasati deoparte 20 de minute. Intre timp puneti ingredientele pentru marinat in alt bol. Pe o tava intindeti 2-3 prosoape de hartie.
Curatiti pestii, daca este nevoie si taiati capul. Spalati-i apoi aranjati-i in tava.

Cu alte prosoape de hartie tapetati deasupra pentru a-i putea usca pe ambele parti. Transferati acestia in bolul cu ingrediente pentru marinat. Amestecati bine, acoperiti cu folie alimentara apoi lasati la rece cel putin 1 ora.

Puneti faina, sare, piper, turmeric si ghimbir intr-o farfurie. Dati pestistorii prin faina pe ambele parti apoi prajiti-i in putin ulei de masline la foc mediu dupa plac. Serviti simplu cu lamaie sau cu garnitura preferata.
Aceasta este o reteta pentru sprot care imi place tare mult. Acesti pestisori adesea sunt lasati deoparte. Sunt mult mai sanatosi decat alti pesti (mai mari) si sunt deliciosi. Intradevar au nevoie de putina migaleala (daca trebuie sa ii cureti) dar rezulatul final rasplateste peste masura. Serviti-i cu sosul si garnitura preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sprot (sau Hamsii) cu Mirodenii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sprot (sau Hamsii) cu Mirodenii