Somon in Crusta de Aluat de Foietaj

Complexitate
redusa
Somon in Crusta de Aluat de Foietaj

Ingrediente

  • 3-4 fileuri de somon proaspat si cu pielea indepartata
  • 3-4 maini bune de spanac (frunza e mai mici)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de sos pesto (indicatii la sfarsit)
  • 225 gr cream cheese Philadelphia
  • 2 foi de aluat foietat
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ou pentru uns
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aluatul foietat se lasa la decongelat dupa care se intinde putin si se imparte in doua, fiecare foaie.

Ceapa rosie se curata, se toaca marunt, usturoiul la fel.

Branza Philadelphia se lasa la temperatura camerei.

Intr-o tigaie se pune uleiul (am folosit ulei de cocos) si ceapa tocata si se prajeste putin, pana devine putin sticloasa. Se adauga spanacul spalat bine de tot, sare si putin piper si usturoiul tocat si se prajeste putin de tot, doar pana ce frunzele se topesc putin de tot.

Branza se amesteca cu 2 sau trei linguri de sos pesto si se lasa deoparte.

Amestecul de spanac se imparte in 8.

Se trece la asamblarea pachetelor. Pe fiecare jumatate de aluat se pune o portie de spanac, deasupra lui se pune somonul bine spalat si uscat bine de apa, deasupra lui se intinde cu un cutit putina branza (un sfert din cantitatea preparata) si deasupra branzei se aseaza inca o portie de spanac.

Se ung marginile aluatului cu ou batut si se inchide pachetul. Trebuie sa arate ca un dreptunghi inchis ermetic.

Se pune la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c) si se coace pana aluatul e complet copt.

Se serveste cald langa o salata verde.

Dupa dorinta ca pachetelele formate sa arate frumos, dupa ce sant inchise se pot decora cu flori din aluat sau orice alt aranjament preferati.

Se ung cu ou batut deasupra, inainte de a fi puse la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Prajitura cu cirese si crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu cirese si crema de vanilie

   Aceasta prajiturica am facut-o combinand cam ce aveam prin frigider. Ciresele trebuiau consumate asa ca m-am...

Prajitura cu cirese si crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola