Aluatul foietat se lasa la decongelat dupa care se intinde putin si se imparte in doua, fiecare foaie.
Ceapa rosie se curata, se toaca marunt, usturoiul la fel.
Branza Philadelphia se lasa la temperatura camerei.
Intr-o tigaie se pune uleiul (am folosit ulei de cocos) si ceapa tocata si se prajeste putin, pana devine putin sticloasa. Se adauga spanacul spalat bine de tot, sare si putin piper si usturoiul tocat si se prajeste putin de tot, doar pana ce frunzele se topesc putin de tot.
Branza se amesteca cu 2 sau trei linguri de sos pesto si se lasa deoparte.
Amestecul de spanac se imparte in 8.
Se trece la asamblarea pachetelor. Pe fiecare jumatate de aluat se pune o portie de spanac, deasupra lui se pune somonul bine spalat si uscat bine de apa, deasupra lui se intinde cu un cutit putina branza (un sfert din cantitatea preparata) si deasupra branzei se aseaza inca o portie de spanac.
Se ung marginile aluatului cu ou batut si se inchide pachetul. Trebuie sa arate ca un dreptunghi inchis ermetic.
Se pune la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c) si se coace pana aluatul e complet copt.
Se serveste cald langa o salata verde.
Dupa dorinta ca pachetelele formate sa arate frumos, dupa ce sant inchise se pot decora cu flori din aluat sau orice alt aranjament preferati.
Se ung cu ou batut deasupra, inainte de a fi puse la cuptor.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraUn pranz rapid si delicios :)
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantanaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii