Somon in Crusta de Aluat de Foietaj

Postat pe: 29-11-2013
(0)

Ingrediente

3-4 fileuri de somon proaspat si cu pielea indepartata
3-4 maini bune de spanac (frunza e mai mici)
1 ceapa rosie
2 catei de usturoi
3 linguri de sos pesto (indicatii la sfarsit)
225 gr cream cheese Philadelphia
2 foi de aluat foietat
2 linguri de ulei
1 ou pentru uns
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aluatul foietat se lasa la decongelat dupa care se intinde putin si se imparte in doua, fiecare foaie.

Ceapa rosie se curata, se toaca marunt, usturoiul la fel.

Branza Philadelphia se lasa la temperatura camerei.

Intr-o tigaie se pune uleiul (am folosit ulei de cocos) si ceapa tocata si se prajeste putin, pana devine putin sticloasa. Se adauga spanacul spalat bine de tot, sare si putin piper si usturoiul tocat si se prajeste putin de tot, doar pana ce frunzele se topesc putin de tot.

Branza se amesteca cu 2 sau trei linguri de sos pesto si se lasa deoparte.

Amestecul de spanac se imparte in 8.

Se trece la asamblarea pachetelor. Pe fiecare jumatate de aluat se pune o portie de spanac, deasupra lui se pune somonul bine spalat si uscat bine de apa, deasupra lui se intinde cu un cutit putina branza (un sfert din cantitatea preparata) si deasupra branzei se aseaza inca o portie de spanac.

Se ung marginile aluatului cu ou batut si se inchide pachetul. Trebuie sa arate ca un dreptunghi inchis ermetic.

Se pune la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c) si se coace pana aluatul e complet copt.

Se serveste cald langa o salata verde.

Dupa dorinta ca pachetelele formate sa arate frumos, dupa ce sant inchise se pot decora cu flori din aluat sau orice alt aranjament preferati.

Se ung cu ou batut deasupra, inainte de a fi puse la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Somon in Crusta de Aluat de Foietaj" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Somon in Crusta de Aluat de Foietaj