Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris

Complexitate
redusa
Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris

Ingrediente

  • 4 bucati (file) de somon
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • rosmarin uscat si bine maruntit
  • totul dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar nerafinat
  • legume (am avut doar morcovi si pastarnac)
  • usturoi uscat dupa gust
  • vin pentru stropit pestele (optional) sos macris (http://www reteteculinare ro/forum/discutii/sos_de_macris-11530/)

Mod de preparare

Deci luam fileurile de somon, le spalam bine, verificam sa nu ramana in ele nici un oscior razlet dupa care le asezam pe un gratar intr-o tava care merge la cuptor. Saram, piperam, presaram mararul, usturoiul uscat si tocat bine deasupra precum si rosmarinul fin tocat.

Stropim cu vin daca il folosim (eu nu am folosit) si punem la cuptor la temperatura de 350 f sau 180 c pentru 15 minute. Daca aveti cumva fileurile groase (2 cm sau mai mult) atunci se mareste timpul de coacere.

Pentru a sti exact cand este gata somonul, deschidem usa cuptorului si daca vedem pe suprafata lui urme albicioase cu aspect de grasime, atunci asta inseamna ca in cateva minute (2-3) pestele e gata. Scoatem din cuptor si acoperim cu o hartie de copt si cu folie de aluminiu deasupra.

In timp ce se coace pestele, curatam morcovi, pastarnac, cartofi, fasole etc ... ce legume vreti sa folositi, le taiati la marime egale (aproximativ) si le puneti intr-o sita asezata deasupra unui vas cu apa care fierbe.

Acoperiti sa nu iasa aburii afara si fierbeti asa pana sant destul de moi dar totusi crocante. Asezam legumele fierte la abur langa peste si servim cu mujdei. Se presara deasupra rosmarin proaspat dar foarte fin tocat.

Pentru medalionul de somon cu sos de macris ..... dintr-un flie de somon se decupeaza cateva bucati in forma rotunda (pielea se indeparteaza). Resturile formate in urma decuparii se pun in punga si se pastreaza la congelatorsau se prajesc si ele in ulei si se folosesc la o mancare de paste fainoase.

Intr-o tigaie se pune uleiul si zaharul nerafinat si se pune pe flacara la foc moale. Cand este destul de fierbinte uleiul se introduce medalioanele de somon care in prealabil au fost sarate, piperate, presarate cu rosmarin, marar si usturoi. Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti pana prinde o crusta aurie, crocanta.

Se aseaza deasupra sosului de macris, se presara usturoi uscat deasupra si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci...

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola