Somonul, desi este clasificat ca si un “peste gras”, este un aliment sanatos datorita continutului ridicat acizi grasi Omega 3.
Ghimbirul este rizomul unei plante Zingiber, care face parte din familia de plante Zingiberaceae, alaturi de turmeric (sofran de India) si nucsoara. Se consuma ca o delicatesa, medicament sau condiment, fiind foarte folosit in bucataria asiatica pentru aromatizarea mancarurilor.
Ingrediente: 1 file de somon (jumatate de somon intreg) , 1 lamaie, 1 lingura de ghimbir ras, 3-4 frunze de busuioc, sare si piper. Pentru preparare avem nevoie de un steamer din bambus si un wok.
Taiem fileul bucati, punem frunze de salata in steamerul din bambus apoin punem pestele deasupra frunzelor. Punem apa in wok pina ajunge la inaltimea de 2 cm, adaugam frunzele de busuioc verde si lasam sa fiarba.
Asezonam pestele cu sare si piper, presaram ghimbirul ras si adaugam felii de lamaie.
Asezam steamerul in wok si lasam la abur 10-15 minute.
Servim cu un sos din soia si cu garnitura din legume (preparate la abur)
Pofta Buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraUna din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor...
Prajitura TrandafirIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii