Somon Caramelizat cu Garnitura de Varza Sau Ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Somon Caramelizat cu Garnitura de Varza Sau Ananas

Ingrediente

  • 6 fgelii de bacon
  • 1/2 de ceapa rosie
  • 1/2 de capatana de varza verde, cruda
  • 1 lingura apa
  • 4 bucati peste (file)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 20 gr unt
  • un varf de lingurita de zahar brun (optional)
  • ananas (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • suc de lamaie
  • lamaie sau patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Se taie bucatele mici feliile de bacon si se pun in tigaie la prajit. Intre timp se curata si se toaca ceapa rosie si varza se taie fideluta. Se pune ceapa rosie in untura lasata de bacon, se mai lasa pe foc impreuna, dupa care se adauga varza fideluta si lingura de apa, sare si piper.

Se tine pe foc, amestecand din cand in cand, pana varza este moale (la mine a durat doar 5 minute ptr ca am folosit varza gata tocata si foarte cruda). Se ia tigaia cu varza de pe foc si se pune la loc caldut.

In tigaia in care am facut varza (o spalam inainte) punem untul si uleiul si daca folosim, zaharul brun. Se incinge uleiul si intre timp punem sare, piper si lamaie pe somon. Prajim bucatile de peste cate 2 minute pe fiecare parte de doua ori, asta daca este mai gros fileul si daca este mai subtire se prajeste mai putin. Daca doriti se poate stropi cu putin sos de soia, faza peste care eu am sarit.

Se serveste pe farfurie cu o garnitura de ananas proaspat sau se serveste pe un pat de varza cu bacon.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
Bucataras.RO

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Deși mie îmi plac, în general, prăjiturile cu ciocolată amară și cu fructe acrișoare, am fost surprinsă...

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola