Shaorma cu Crochete de Peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Shaorma cu Crochete de Peste

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • -500g faina
  • -cca 110ml apa
  • -1 praf de copt
  • -1 lingura ulei de masline
  • -5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -sare
  • Pentru sos:
  • -1 lingura ricotta
  • -1 lingura iaurt grecesc
  • -1 lingura maioneza
  • -2 catei de usturoi, rasi
  • -3 linguri de castravete ras
  • Pentru crochete peste:
  • -6 crochete de peste
  • -1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • Pentru salata:
  • -2 sau 3 rosii
  • -salata verde
  • -ulei de masline
  • -sare

Mod de preparare

Prima data se framanta lipiile. Asadar, intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, lingurile de ulei de floarea-soarelui si apa. Se framanta, iar dupa ce s-a format aluatul, se pune lingura de ulei de masline, se framanta din nou si se lasa aluatul, la odihnit pt 15-20 minute.

Separat, se pune o hartie de copt intr-o tava. Se unge hartia de copt cu 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, se pun crochetele de peste, se impacheteaza hartia ca si un pachetel. Dupa se baga tava in cuptor, pana crochetele s-au prajit. Din cand in cand, se mai intorc, de pe o parte pe alta. Dupa ce s-au prajit, se scot pe o farfurie si se lasa la racit.

Dupa ce aluatul a stat suficient la "odihnit", se pune pe masa, se framanta putin si se imparte in 9-10 parti. Fiecare bucata se framanta, dandu-i o forma rotunda. Fiecare bila se intinde bine.

Dupa, se pune o tigaie pe foc, iar cand e incalzita, se coc, pe rand, lipiile. Nu se foloseste ulei.

Pana se coc lipiile, se poate pregatii, sosul. Asadar, intr-ul bol se amesteca ricotta cu iaurtul, cu maioneze, cu cateii de usturoi rasi, cu castrevetele ras si cu sare. Dupa se lasa deoparte, pana in momentul asamblarii, shaormei.

Dupa se pregateste salata. Asadar, se spala si se taie rosiile si salata verde, iar inainte de a o servii, se adauga ulei de masline si sare.

Se incepe asamblarea shaormei, dupa ce toate ingredientele au fost gatite si racite. Asadar, se ia o lipie, care se da cu sos, peste sos se pun crochete de peste, taiate, iar la urma se pune salata.

Pofta mare!
Se serveste cu multa pofta, eventual cu un pahar de gingerata, pe langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Crema de Usturoi
5
Sosuri

Crema de Usturoi

Crema de Usturoi
Parteneri
Desert negresa de post cu nuci si gutui
Bucataras.RO

Desert negresa de post cu nuci si gutui

O combinatie de arome delicioase! :X

Desert negresa de post cu nuci si gutui
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe