Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta

Complexitate
redusa
Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta

Ingrediente

  • o cana malai
  • 3 + 3/4 cani de apa
  • Sare dupa cuviinta
  • o lingurita unt (optional)
  • 1/2 kg sardine, sprot, pestisori proaspeti de apa dulce

Mod de preparare

Pestisorii ii decongelam, daca sunt din categoria sardina, sprot ori sardele si-i spalam in ambele cazuri (si daca sunt decongelati si daca sunt proaspeti). Ii asternem intre doua servete de bucatarie si-i zvantam f. Bine. Prajirea lor este la latitudinea si longitudinea fiecaruia: fie ca-i prajin asa cum sunt fie plimbati prin faina si scuturati bine de excesul in exces, fie inmuiati in coca de clatite (dar facuta cu apa minerala f. Rece si nu cu lapte)

Prajiti in transe mici, in baie de ulei si-i scoateti pe un servet absorbant.

Degetele de mamaliga:

Punem apa la fiert cu cele trebuincioase, unt daca ne permite regimul (alimentar) si sare (ea se pune dupa ce apa e in clocot - fierbe mai incet apa cu sare decat fara - de aceea o punem cand bulbuceste apa)

Turnam tot malaiul deodata si amestecam vartos doar 7 minute (mamaliga pripita, oarecum - ea urmeaza a se mai coace in ulei sau cuptor)

Pregatim un platou, mai mult lung decat lat sau invers, il ungem bine cu ulei si turnam mamaliguta fierbinte in el tratand-o ca pe un pandispan: o intindem si-o netezim pe deasupra cu ajutorul unui cutit lat si ud foarte - la fiecare trecere a cutitului peste suprafata mamaligii blege, udam cutitul si astfel obtinem o suprafata neteda.

Lasam toata facerea asta sa se raceasca si, tot cu un cutit ud, feliem degete sau degetele...

In uleiul ramas inca fierbinte in urma frigerii pestisorilor, frigem aceste fasii de mamaliga. Spre deosebire de cartofii prajiti, degetele se pot manca la fel de crocante la exterior si moi in interior si a doua zi, ceea ce in Delta nu e de ici de colo!
De mentionat este ca s-au afisat poze din discutiile de pe forum si care nu au legatura cu reteta de mai sus... mea culpa!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Tort Fanta Dukan
Bucataras.RO

Tort Fanta Dukan

Tort Fanta Dukan
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!