Peste Unditar cu Orez si Alice

Complexitate
redusa
Peste Unditar cu Orez si Alice

Ingrediente

  • Pentru 2-3 persoane
  • - 4 cozi curate de unditar - cca 450 grame
  • - o cana de orez bob rotund
  • - 3 cani si jumatate de apa calduta
  • - o ceapa mica
  • - 100-150 grame mazare congelata sau proaspata
  • -sare, piper
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - o lingura sos verde picadillo

Mod de preparare

Haideti sa ne plimbam un pic prin Sevilla!
Reteta asta am invatat-o de la fosta mea sefa si sora sa, colega de munca cu mine. Cat timp am lucrat in acel restaurant era obiceiul ca in fiecare duminica sa ne strangem cu totii la masa, dupa ce serveam clientii, bineinteles. Si cam o data la doua saptamani se facea mancare din zona Sevillei, caci de acolo erau cele doua.

Pestele folosit in aceasta reteta se poate inlocui cu cod desarat sau cu merluciu. Dar unditarul are un gust puternic de mare, pentru cine este amator de astfel de preparate si se foloseste apa in loc de supa baza e peste.

Acum, nu e neaparata nevoie sa folositi tigaia pentru paella, intr-o tigaie de teflon mai intinsa puteti prepara la fel de bine acest fel. Eu doar am facut inaugurarea la noua mea tigaie de paella, caci pana acum era de imprumut.

Saratti si piperati carne de peste si rezervati. Tocati ceapa marunt. Masurati apa si orezul si rezervati. Puneti si mazarea la indemana, daca este congelata este suficient sa o lasati langa dvoastra cat timp pregatiti totul. Nu recomand mazarea din conserva.

Puneti uleiul la incins si caliti ceapa. Cand a devenit transparenta dati pe marginea tigaii si puneti pestele. Pestele unditar are o mare cantitate de apa si veti vedea la inceput ca paraca va "fierbe", de fapt el deshidratandu-se. Intoarceti cu grija de pe o parte pe alta pana cand prinde o mica crusta.

Nu va speriati daca veti avea ca o "lipitura" pe fundul tigaii in locul in care a fost pestele, nu curatati, aceasta se va dizolva cu apa si va da gust. Cand pestele e gata puneti orezul si lingura de sos verde, mestecati repede, apoi aruncati si alicele in tigaie, mestecati ca sa se omogenizeze bine, apoi turnati apa.

Dati la foc mare primele 15 minute, apoi reduceti focul la jumatate. Cand a ramas un pic de lichid, stingeti focul si acoperiti cu folie de aluminiu sau hartie. Lasati cca 10 minute ca orezul sa absoarba lichidul.

In zona Sevilliei sunt multe retete traditionale ce nu folosesc sofranul, deoarece era scump iar imprejurimile acestui oras sunt cunoscute ca zone sarace ale Spaniei. In schimb folosesc din abundenta pimienton-boia de ardei dulce sau ardei ñora pt a da culoare preparatelor.
Serviti cu zeama de lamaie sau daca doriti cu mousse de usturoi. Este fel principal, ideal pentru o masa de pranz de duminica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci
Bucataras.RO

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Ei bine, aceasta este varianta mai light a papanasilor prajiti. Eu ii gasesc pe acestia ca seamana foarte bine cu galustele...

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!