Peste in Sos de Oua, la Cuptor

Postat pe: 20-03-2012
(0)

Ingrediente

4 fileuri de peste
3- 4 oua fierte tari si tocate marunt
60 g + 1 lingura
2 linguri faina
750 ml lapte
nucsoara pudra
dupa gust
cascaval ras
sare
piper
patrunjel verde
tocat marunt
unt pentru tava

Mod de preparare

Fierbeti ouale tari in apa sarata, curatati de coaja, taiati cubulete si dati deoparte. Spalati fileurile de peste, uscati, condimentati cu sare, piper pe ambele parti si puneti-le intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Separat, caliti faina in untul incins, stingeti cu lapte si amestecati continuu, la foc mic, pana incepe sa se ingroasa, devine omogen si cremos. Inglobati ouale, lingura suplimentara de unt, nucsoara si cascavalul ras, dupa gust, condimentati cu sare, piper si lasati la foc mic, amestecand, inca 2 min sau pana ce cascavalul este topit.

Turnati sosul, acoperind fileurile de peste din tava si dati la cuptorul incins pentru circa 20 min, la 190 grade. La jumatatea intervalului, presarati uniform cascaval ras si lasati in cuptor pana ce pestele este facut si cascavalul topit, prinde o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald, simplu, presarat cu patrunjel verde tocat marunt, langa o salata de cruditati sau alaturand o garnitura de cartofi ori orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste in Sos de Oua, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste in Sos de Oua, la Cuptor