Peste cu Mujdei Ca in Delta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Peste cu Mujdei Ca in Delta

Ingrediente

  • Cantitati pentru 4 persoane:
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingura de apa
  • sare

Mod de preparare

Toaca usturoiul si apoi cu latul unui cutit striveste-l prin alunecare pe fundul de lemn. Pune-l intr-o piua si striveste in continuare, cu sare grunjoasa mare. Adauga ulei ca pentru o maioneza, firicel, pana cand volumul se tripleaza.

Pune prima lingura de otet si continua cu amestecatul, adauga in continuare ulei pana cand nu mai permite consistenta. In acest moment pune lingura de apa si ultima de otet. Daca arata ca o maioneza extrem de bine facuta si teapana, e gata. Daca nu, mai pune si amesteca ulei, pana cand consistenta este a unei maioneze solide.

Se poate face intr-un bol toata procedura dar in Delta piua de lemn este esentiala: se cara usor in bagajele din barca si este folosita si in alte scopuri. Trebuie sa fie cremoasa, alifioasa ca o maioneza de calitate.

Scoate bucatile de peste din ciorba fierbinte care va fi mancata dupa pestele cu mujdei. Aseaza-le pe farfurie, mamaliga de asemenea si incoroneaza cu mujdeiul gros. Mananca intai falcutele pestilor, care se racesc mai repede, apoi cotletul care incepe de la cap. La urma, carnea de la coada, fiind mai pronuntata la gust decat finetea carnii din jurul capului.

Cand arde gura, stinge-o cu ciorba in asteptare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Crema de zahar ars cu nuca si stafide
Bucataras.RO

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Din categoria, ai , n-ai chef, faci ceva ca nu e frumos sa stai degeaba-n papusoi si sa alergi dupa cai verzi pe campii.....

Crema de zahar ars cu nuca si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!