Peste All` Italiana

Postat pe: 27-02-2014
(0)

Ingrediente

Pentru peste
1 kg file de peste alb
100 ml ulei
sare
piper, proaspat macinat
oregano, rozmarin, cardamon, chilli, curry, dupa gust
1 lingura de ghimbir proaspat, ras, optional
1 lamaie, feliata
50 ml apa, optional
Pentru sosul alb
1 lingura unt
1 ceapa, tocata marunt
3 catei de usturoi, zdrobiti
250 ml vin alb
1 lingura zeama de lamaie
300 ml smantana groasa
3- 4 capere uscate sau conservate, optional
frunze de marar / patrunjel, tocat marunt, dupa gust
cateva felii de limette / lamaie
Pentru mamaliga pripita
250 g faina de malai
750 ml apa
½ lingurita sare
Pentru mamaliga pregatita la microunde (2- 3 portii)
150 g faina de malai grisata
580-600 ml apa / lapte
1 praf de sare
cca 50- 75 g unt

Mod de preparare

Pentru peste:
Lasati fileurile de peste la dezghetat, apoi stergeti-le cu servetele absorbante.

Puneti-le una langa alta intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei, presarati cu sare, piper si restul condimentelor trecute la ingrediente, dupa gust (din toate sau dupa preferinta).

Adaugati feliile de lamaie, uleiul ramas, apa (optional) si acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana cand pestele este facut si sosul scazut. Pastrati la cald.

Pentru sos:
Prajiti ceapa in untul incins pana devine sticloasa, adaugati usturoiul zdrobit si caliti in continuare inca 1 min, amestecand continuu.

Turnati vinul, zeama de lamaie si lasati sa fiarba 3 - 5 min.

Adaugati smantana si lasati sosul sa fiarba la foc foarte mic pana se ingroasa (pentru a nu se taia sau branzii smantana, puneti cateva linguri din sosul fierbite in smantana, amestecati, apoi turnati totul in vasul unde preparati sosul).

La final, puneti caperele (optional), mararul / patrunjelul verde, tocat marunt, omogenizati si dati deoparte. Transferati intr-o sosiera si decorati cu felii de limette.

Pentru mamaliga:
Pregatiti o mamaliga pripita sau o mamaliga rapida, la microunde.

Serviti portionand in farfurie peste stropit cu sos, pe pat de mamaliga si presarat cu patrunjel verde, tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste All` Italiana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste All` Italiana