Peste alb cu sos de patrunjel

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pestele:
500 g file de merluciu (sau orice peste alb)
25 g unt
150 ml lapte
150 ml supa de peste
o frunza de dafin
sare si piper
Sosul:
25 g unt
4 lingurite rase de faina
4 linguri rase de smantana
1 galbenus
3 linguri de patrunjel
zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere.

Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 1015 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald.
Sosul ramas se mai fierbe 5 minute la foc mic, dupa care se da la o parte si se scoate frunza de dafin.

Intr-o craticioara se pune untul si faina si se amesteca la foc mic pana se omogenizeaza, timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga treptat sosul in care a fiert pestele. Se pune din nou craticioara pe foc, se da in clocot si se mai lasa inca 5 minute amestecand mereu.

Se ia sosul de pe foc, se amesteca galbenusul cu smantana si se pune peste sos. Se pune pe foc sa se incalzeasca, si nu se da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie, patrunjel tocat,o jumatate de legatura. Sosul rezultat se toarna peste peste. Se poate servi cu cartofi fierti, piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste alb cu sos de patrunjel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ioanasil
•  25.05.2011 11:22:23

Am facut ieri aceasta reteta minunata! A iesit nemaipomenita aceasta mancare, desi n-am avut foaie de dafin.. lamaia si patrunjelui i-au dat la sfarsit gustul extraordinar! Poti face mereu o impresie foarte buna oricui, o poti folosi cand ai musafiri. Nu stiu cine a facut-o, dar il felicit!

cameliastefania
•  07.11.2009 17:43:42

Foarte bun! Incerc si eu!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste alb cu sos de patrunjel