Ingrediente
● Pestele: |
● 500 g file de merluciu (sau orice peste alb) |
● 25 g unt |
● 150 ml lapte |
● 150 ml supa de peste |
● o frunza de dafin |
● sare si piper |
● Sosul: |
● 25 g unt ’ |
● 4 lingurite rase de faina |
● 4 linguri rase de smantana |
● 1 galbenus |
● 3 linguri de patrunjel |
● zeama si coaja de la jumatate de lamaie |
Mod de preparare
Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere.
Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 10–15 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald.
Sosul ramas se mai fierbe 5 minute la foc mic, dupa care se da la o parte si se scoate frunza de dafin.
Intr-o craticioara se pune untul si faina si se amesteca la foc mic pana se omogenizeaza, timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga treptat sosul in care a fiert pestele. Se pune din nou craticioara pe foc, se da in clocot si se mai lasa inca 5 minute amestecand mereu.
Se ia sosul de pe foc, se amesteca galbenusul cu smantana si se pune peste sos. Se pune pe foc sa se incalzeasca, si nu se da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie, patrunjel tocat,o jumatate de legatura. Sosul rezultat se toarna peste peste. Se poate servi cu cartofi fierti, piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Peste alb cu sos de patrunjel" nu uita sa ii faci un review.
Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 10–15 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald.
Sosul ramas se mai fierbe 5 minute la foc mic, dupa care se da la o parte si se scoate frunza de dafin.
Intr-o craticioara se pune untul si faina si se amesteca la foc mic pana se omogenizeaza, timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga treptat sosul in care a fiert pestele. Se pune din nou craticioara pe foc, se da in clocot si se mai lasa inca 5 minute amestecand mereu.
Se ia sosul de pe foc, se amesteca galbenusul cu smantana si se pune peste sos. Se pune pe foc sa se incalzeasca, si nu se da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie, patrunjel tocat,o jumatate de legatura. Sosul rezultat se toarna peste peste. Se poate servi cu cartofi fierti, piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Peste alb cu sos de patrunjel" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany