Paste Integrale cu Varza si Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste Integrale cu Varza si Cartofi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • 200 g paste integrale (reteta originala prevede paste din hrisca )
  • 250 g varza
  • 250 g cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 50 g speck (sunca afumata)
  • 100 g branza (taleggio) putin picanta (se poate inlocui cu branza de burduf) sau pur si simplu cascaval
  • ulei de masline (reteta originala e cu unt dar eu prefer uleiul)
  • 1 catel de usturoi
  • ardei iute uscat (cui ii place picant)
  • sare

Mod de preparare

In primul rand se pune pe foc o oala cu apa (cantitatea necesara pentru a fierbe pastele, in functie de nr de persoane).

Intre timp curatam si taiem cartofii cubulete de 1.5 cm circa, iar varza se spala si se taie fasiute de 2 cm. Cand apa fierbe punem sare apoi cartofii si varza impreuna! Dupa cinci minute se adauga pastele si se continua fierberea 13, 14 minute (dupa indicatiile de pe pachet).

Se taie speck-ul fasiute si se trage la tigaie cateva minute pana devine putin crocant, apoi lasam deoparte!

Intr-o alta tigaie incapatoare se pune un strop de ulei un catel de usturoi si putin ardei iute uscat. Cand s-a calit putin usturioul si a cedat deja gustul il eliminam!

Se scurg pastele impreuna cu varza si cartofii, se trag un minut la tigaie, in uleiul cu gust de usturoi se adauga branza cubulete si amestecam (cu focul stins) pana se topeste si devine cremoasa!

Se adauga doua linguri de parmezan si se serveste!

In farfurie se adauga speck-ul crocant si parmezan cine mai doreste!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
ORECCHIETTE CU ANGHINARE
Bucataras.RO

ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul...

ORECCHIETTE CU ANGHINARE
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!