Pangasius in Tempura cu Boia si Marar

Complexitate
redusa
Pangasius in Tempura cu Boia si Marar

Ingrediente

  • 4 filete de pangasius- puteti folosi si alt peste ce se preteaza la asa ceva
  • 120 gr faina
  • 120 ml apa
  • sare
  • piper alb
  • o lingurita de boia dulce
  • marar uscat sau proaspat, dupa gust
  • un varf de cutit de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie sau praf de copt
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Fileurile de panga se zvanta bine cu un prosop de hartie sau servet de panza curat- eu am cateva ce le folosesc la zvantat carnea sau pestele si le spal prin fierbere de fiecare data, imi plac mai mult decat cele de hartie- si se taie prima data pe jumatate, apoi de scot " degetele": din coada va ies doar doua iar din partea dinspre cap 4. Se sareaza usor si se lasa deoparte.

Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca un pic pt omogenizare. Apoi se adauga cate un pic apa rece, dupa care, odata inmuiat se adauga si bicarbonatul stins. Puteti folosi si praf de copt, pe care il puneti de la inceput.

Adaugati apoi apa pana cand va iese un aluat mai gros ca cel de clatite, fluid, de consistenta unei smantani.

Puneti ulei din abundenta la incins- daca aveti friteuza mai bine- si treceti bucatile de peste prin aluat, in asa fel incat sa fie bine "imbaiat" peste tot. Apoi puneti la prajit pana cand se rumenesc doar un pic, panga fiind un peste ce nu necesita mult timp de preparare termica.

Scoateti pe un servet absorbant pt a elimina surplusul de grasime.

Se poate servi cald, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi natur sau legume la aburi sau ca aperitiv,, alaturi de un sos cocktail- maioneza, ketchup, tabasco, sos Worchesteire, suc de lamaie si portocala, bourbon sau coñac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert fursecuri papuci
Bucataras.RO

Desert fursecuri papuci

M-am inspirat de pe blogul lui edithskitcen reteta romaneasca

Desert fursecuri papuci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola