Merluciu in Sos Rosu

Postat pe: 04-11-2011
(0)

Ingrediente

1 kg merluciu
200 gr ardei rosu (daca e posibil copt)
400 gr sos de rosii
1 ceapa
1 usturoi
sare
piper
ulei
1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Ceapa si usturoiul se curata si se taie ceapa felli si usturoiul in 4, punem un pic de ulei intr-o craticioara, adaugam ceapa si usturoiul si lasam pana cand ceapa devine transparenta. Cand ceapa este transparenta adaugam sosul de rosii, punem o lingurita de zahar, sare si piper, dupa gust, si lasam la foc mic pana sosul de tomate incepe sa fiarba.

Atunci se adauga ardeiul rosu (se poate folosii si proaspat, dar copt da un gust diferit sosului) taiat felii si mai lasam la foc cam 10 minute. Intre timp punem sare si piper peste merluciu taiat rondele sau in fillete, punem putin ulei pe o plansa si punem pestele pana ce isi schimba putin culoarea, cam 1 minut pe fiecare parte.

Dupa aceea il luam de pe plansa, se pune pe o farfurie si il pastram. Sosul se ia si el de pe foc, se pune intr-un recipient si mixam foarte bine cu mixerul. Pastram. Intr-o craticioara se pune pestele, turnam sosul mixat peste si lasam la foc mic cam 10 minute (sau pana cand e gata pestele).

Se poate servi cu orez simplu sau orice alt fel de garnitura, sau chiar si singur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Merluciu in Sos Rosu" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Merluciu in Sos Rosu