Merluciu in Sos Rosu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Merluciu in Sos Rosu

Ingrediente

  • 1 kg merluciu
  • 200 gr ardei rosu (daca e posibil copt)
  • 400 gr sos de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata si se taie ceapa felli si usturoiul in 4, punem un pic de ulei intr-o craticioara, adaugam ceapa si usturoiul si lasam pana cand ceapa devine transparenta. Cand ceapa este transparenta adaugam sosul de rosii, punem o lingurita de zahar, sare si piper, dupa gust, si lasam la foc mic pana sosul de tomate incepe sa fiarba.

Atunci se adauga ardeiul rosu (se poate folosii si proaspat, dar copt da un gust diferit sosului) taiat felii si mai lasam la foc cam 10 minute. Intre timp punem sare si piper peste merluciu taiat rondele sau in fillete, punem putin ulei pe o plansa si punem pestele pana ce isi schimba putin culoarea, cam 1 minut pe fiecare parte.

Dupa aceea il luam de pe plansa, se pune pe o farfurie si il pastram. Sosul se ia si el de pe foc, se pune intr-un recipient si mixam foarte bine cu mixerul. Pastram. Intr-o craticioara se pune pestele, turnam sosul mixat peste si lasam la foc mic cam 10 minute (sau pana cand e gata pestele).

Se poate servi cu orez simplu sau orice alt fel de garnitura, sau chiar si singur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Sarmale cu carne si ciuperci
Bucataras.RO

Sarmale cu carne si ciuperci

Sarmale cu carne si ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola