Legume Fierte la Aburi si Tilapia la Gratar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Legume Fierte la Aburi si Tilapia la Gratar

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ardei mic
  • gras si rosu (sau o jumatate din unul mare)
  • 1 dovlecel
  • 100 gr fasole verde
  • 1 ceapa rosie sau alba
  • taiata fideluta
  • 4 cartofi mici
  • 2-3 felii de ananas crud
  • taiat bucatele
  • 2 linguri de sos sweet and sour
  • Pentru sos (cine vrea sa il prepare in casa)
  • 3/4 cup190 ml) suc de ananas din conserva
  • 4 linguri de otet (alb sau de orez)
  • 3 si jumatate linguri zahar brun
  • 1 lingura scuturata de amidon alimentar
  • amestecata cu 4 linguri de apa

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si sa taie in bucati cat se poate de egale, se aseaza la steamer sau se pun intr-o sita deasupra unui vas cu apa care fierbe, se acopera cu folie de aluminiu sau cu un capac (asta doar in cazul in care se poate acoperi etans) si se lasa la fiert in aburi pentru 7-8 minute. Apa din vas nu trebuie s ajunga la legume.

Intre timp, daca nu aveti sosul cumparat, il preparati. Se pune la fiert sucul de ananas, zaharul si otetul si se tin la foc tare pana zaharul e complet dizolvat. Se ia de pe foc, se adauga amestecul de amidon alimentar cu apa, se toarna peste sosul fierbinte, se amesteca energic sa nu se faca cocoloase, se pune inapoi pe foc si se amesteca in continuu pana se obtine un sos mai grosut.

Luam de pe foc, gustam si daca este cazul adaugam sare si eventual zahar sau otet dupa gustul nostru.

Legumele fierte deja, se pun intr-un vas, se pun deasupra lor cateva linguri de sos dulce acrisor si se amesteca incet sa nu zdrobim legumele. Restul sosului se pune in sticla si se pastreaza la frigider pentru o folosinta viitoare.

Daca folosim sos din comert, se pune 2 lingurite (sau una) cu sos si se dilueaza cu apa pana obtinem un sos destul de lichid.Legumele fierte la abur sant o garnitura ideala pentru un peste slab, la gratar.

Tilapia a fost pestele pe care l-am pregatit la gratar azi .... fileurile de peste le-am spalat dupa care le-am tamponat pentru uscare, cu un servetel de hartie. Am sarat si piperat, am presarat marar uscat si am asezat pe gratarul infierbantat, am stropit cu putin suc de lamaie si am prajit cate 2-3 minute pe ambele parti.

Am servit langa garnitura de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!