Lasagna cu Peste (merluciu)

Complexitate
redusa
Lasagna cu Peste (merluciu)

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • 150 gr faina oo
  • 50 gr faina de griu dur (nu e obligatorie, se poate pune faina normala)
  • 2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • cite un filet de merluciu pt fiecare portie
  • ardei gras taiat fisiute
  • 1 cana de suc de rosii
  • 1/2 pahar de vin
  • ceapa (se poate pune taiat in jumatate si se arunca la sfirsit)
  • sare
  • piper
  • tulpinile de la patrunjel asa netocate care se arunca la sfirsit
  • citeva masline fara simburi

Mod de preparare

Se face un aluat elastic si se lasa citeva minute sa se odihneasca sub servet.

In timpul asta se pregateste sosul:
se caleste in 1 lingura de ulei ardeiul gras si ceapa cu putina sare si la foc mic, se adauga pestele taiat mai marunt se toarna vinul si se mareste focul, se lasa sa se evapore putin alcolul si se adauga sosul de rosii si maslinele taiate rondele.. se lasa la foc mic sa fiarba pina scade si devine un sos grosut.

In timpul asta se pregateste pasta: se intinde (eu cu masina ca sunt mai lenesa), dar merge si cu sucitorul in foaie subtire. Nu tb sa va chinuiti sa intindeti o foaie mare ci mai multe micute caci la urma tot tb sa il taiati in patrate.

In o oala se pune apa la fiert cu putin ulei si sare. Linga un castronel cu apa rece si pe un fund se pune un stergar de pinza. Se introduc pe rind patratele de pasta in apa clocotita se lasa vreo 20 secunde se scot cu o lingura sau furculita de lemn si se arunca in apa rece, de aici se iau cu mina si se pun la ucat pe stergar.

Cind au fost toate oparite se unge cu ulei vasul pt cuptor si se aseaza pe fundul lui 1-2 linguri de sos de peste... apoi un strat de foi oparite unul de sos si tot asa pina cind ultimul va fii de sos de peste. Se da la cuptor doar 5 minute sa se " imprieteneasca" straturile: lol: .


Nu e obligatoriu sa mai treaca pe la cuptor... se pot aranja direct in farfurie: putin sos, o foaie, sos, alta foaie si deasupra sos... conditia esentiala in acest caz e sa taiati perfect patratele, eventual cu rotita ondulata si sa le puneti suprapuse cind spre stinga cind spre dreapta sa nu arate ca un bloc patrat ci sa se vada colturile in parti.

Se va numi lasagna aperta (deschisa) sau raviolo aperto (deschis)... se poate incalzi deja montata pe farfurie in cuptorul cu mo (dc e cazul).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Bucataras.RO

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline

Am pregatit o mancare buna, buna pentru azi: piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline. Din categoria rapid de...

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!