Halibut cu Sos de Migdale si Ardei Copti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Halibut cu Sos de Migdale si Ardei Copti

Ingrediente

  • Sea Bass 375 gr
  • Inima de anghinare murata in ulei 120 gr
  • Sparanghel verde 50 gr
  • Rosii Cherry 20 gr
  • Ulei de masline 80 ml
  • Sare fina 2 5 gr
  • Piper alb macinat 0 5 gr
  • Rosii 35gr
  • Lamai 30 gr
  • Patrunjel 5 gr
  • Busuioc 12 5 gr
  • Migdale decojite prajite 10 gr
  • Masline Kalamata 20 gr
  • Usturoi 2 gr
  • Patrunjel 5 gr
  • ingredientele mele:
  • 1 fileu de halibut
  • 200 gr
  • sare
  • piper alb
  • Moussul de ardei copti:
  • 4 ardei copti
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita de sare cu coaja de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar supa de peste sau pui
  • 1/4 lg sare cu coaja de lamaie
  • Sosul mediteranean:
  • 8 fire de busuioc proaspat
  • 4 fire de patrunjel verde
  • 8 masline verzi
  • 8 migdale
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 2 rosii cherry
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Am vazut la televizor un vestit chef facand un medalion de peste. Atat de bine arata incat m-am hotarat sa fac si eu. Daca nu e voie, rog sa mi se spuna si o sa sterg reteta. Este vorba de chef Joseph Hadad si el nu cred ca s-ar supara, fiindca nu am copiat chiar de tot, neavand toate ingredientele.

Nu am avut inima de anghinare pe farfuria finala si nici decorul nu l-am putut face atat de spectaculos cum l-a facut chef Hadad. Dar am avut un halibut cum n-am mancat niciodata si asta, doar datorita vestitului chef Joseph Hadad.

Preparare mousse de ardei copti:
- se coc ardeii, se curata de coji si seminte si se lasa la scurs;
- se taie ceapa si usturoiul;

- se caleste ceapa la foc mediu si se aduga ardeii copti scursi bine de tot de zeama lor. Se calesc usor, se pipereaza cu piper alb proaspat macinat si se sareaza cu sare speciala (sare aromata cu coaja de lamaie si lasata sa se usuce inainte de-a o pune in rasnita)
- se sting cu vin si supa de peste;

- se fierb pana ardeii sunt bine moi;
- se stinge ochiul si se adauga usturoi proaspat;
- se blendeaza si se alifiaza daca mai este nevoie cu ulei de masline.

Sosul mediteranean:
- se blendeaza toate ingredientele si se picura ulei pana cand consistenta devine fluida si matasoasa.

- fileul de halibut se sareaza si pipereaza si se prajeste nu mai mult de 3 minute pe fiecare parte (sau pana devine aurie)
- in acelasi ulei se trag repede de tot firele de asparagus care ai fost blanchate anterior;

Montarea pe farfurie:
- se pune o lingura de mousse de ardei peste care se pun fileurile de peste, se adauga sosul mediteranean alaturi si se impodobeste cu asparagusul, frunze de busuioc si patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert placinta cu mere
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

 Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt...

Desert placinta cu mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola