Floare de Dovleac Umpluta cu Macrou in Supa Crema de Rosii

Postat pe: 23-09-2013
(0)

Ingrediente

Pt 6 portii
supa crema de rosii:
300 ml suc de rosii gros
cu pulpa
1 morcov
1/2 tulpina de telina
1 ceapa verde
1 lingura de ulei
sare si piper dupa gust
patrunjel verde pentru ornament
florile de dovleac:
6 flori de dovleac
150-200 gr macrou in sos natural (din conserva am folosit eu)
1 ceapa verde
sare si piper dupa gust
1 ou
lapte
faina de griu dur sau pesmet

Mod de preparare

Curatati zarzavatul, morcovul, ceapa su telina si taiati totul in bucati foarte mici. Puneti totul intr-o oala cu 1 lingura de ulei, putina sare si lasati sa se inabuse citeva minute. Adaugati 1/2 pahar cu apa si fierbeti la foc mic cca 5 minute.

Adaugati pulpa de rosii si micsorati flacara, lasati sa fiarba la foc mic pana cind zarzavatul este gata. Lasati sa se raceasca apoi mixati totul in blender sau cu mixerul vertical. Adaugati sare si piper dupa gust.

Luati florile de dovleac (exista si de dovlecel dar cele folosite de mine sunt de dovleac) si le stergeti cu o carpa umeda, foarte bine pe exterior cit si pe interior. Nu spalati florile de dovleac decit daca chiar credeti ca este necesar, apa le va inmuia, ofilii.. daca este totusi musai sa le spalati caci nu stiti unde au crescut, daca au fost sau nu stropite atunci dupa le uscati foarte bine cu un servetel, le spalati si imediat uscati una cite una.

Curatati cu un cutit pistilul pe care il aruncati. Nu conteaza daca se rupe floarea cind faceti aceasta operatiune, este chiar indicat sa faceti o taietura in lungime ca sa va fie mai usor sa scoateti pistilul.

Amestecti cu o furculita pestele fiert - eu am folositi unul in conserva in sos natural dar puteti sa il fierebti voi in apa cu condimente si zarzavat dupa gust sau la aburi (curatat de oase) si adaugati o ceapa verde tocata marunt oparita si apoi scursa bine. Adaugati sare si piper dupa gust.

Umpleti fiecare floare pe rand cu pestele apoi treceti floarea prin oul batut cu putin lapte si apoi prin faina sau pesmet. Asezati florile pe o tava cu hartie de copt pe care o introduceti in cuptorul incalzit si coaceti pana cand sunt rumenite cca 15 min la 180-200 °.

Serviti fiecare floare umpluta intr-o farfurie adanca in care ati pus un polonic de supa crema de rosii si ornati cu patrunjel verde.
Supa de rosii in reteta e putina caci e numai asa pe fundul farfuriei.. daca vreti mai multa trebuie sa inmultiti cantitatea: cel putin 100 ml suc de rosii la o portie sau sa faceti supa de crosii care va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Floare de Dovleac Umpluta cu Macrou in Supa Crema de Rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Floare de Dovleac Umpluta cu Macrou in Supa Crema de Rosii