Filet de Salau cu Branza de Capra

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Filet de Salau cu Branza de Capra

Ingrediente

  • Fileuri de peste alb
  • Branza de capra
  • Dovlecei tineri
  • Rosii
  • Ceapa rosie sau salota
  • Tarhon proaspat
  • Ulei de susan (nuca) Otet de tarhon
  • Otet balsamic
  • Un pumn de faina
  • Sare
  • Lamaie (optional)

Mod de preparare

Decand cu pastravii Elenei - ca sa nu mai pomenesc de haita aia de pastravi ai lui pupi - tot caut pastravi. Fiindca nici unul din cei intalniti in cale nu mi-a intors privirea (limpede si bulbucata), am conchis ca respectivele lesuri asteptau demult un cumparator fraier.

Dar m-a privit drept in ochi un salau Maria Sa, asa ca l-am adus acasa la mine, sa ne cunoastem mai bine inainte de-a duce pana la capat idila sangeroasa; caci, da, l-am filetat si l-am gatit!

Uite cat de simplu: am stropit fileurile de salau cu un pic de otet de tarhon (otet alb slab in care stau la macerat frunze de tarhon) si l-am lasat asa 10 minute. Timp in care am facut o salsa de rosii.

Salsa asta e mai buna daca isi petrece o noapte in frigider, inainte de-a fi consumata, asa ca ganditi-va s-o faceti cu o zi inainte. Taiati cuburele cat mai mici rosii inimioara (nu au samburi si zeama multa, deci nu trebuie sa faceti operatia aia plicticoasa de-a indeparta samburii si-a salva pulpa rosiei).

Taiati si mai marunt o salota, puneti astea intr-un bol peste care stropiti ulei de masline si otet (in carte scrie tot otet de tarhon - eu am pus otet balsamic, considerand redundant sa fie si pestele si salsa cu aroma de tarhon). Pana a doua zi se va odihni in frigider - cand scoateti, potriviti de sare.

Pestele il infasuram in jurul unei bucati de branza de capra, il trecem prin faina si-l prajim pe toate partile in ulei de susan (eu am folosit ulei de nuca - mi s-a parut mai potrivit cu aroma tarhonului). Focul trebuie sa fie mediu, pentru ca pestele sa se patrunda dar branza sa nu se topeasca si sa curga in tigaie (eu am reusit sa evit dandanaua ...). Scoatem butoiasele de peste si in timp ce ele se scurg pe un servet, in acelas ulei, calim iute fasii de dovlecel tinerel.

Atat! Pe un pat de dovlecel franjurat punem rulourile de peste, dam o tarcoala cu salsa si punem cate-un motz de tarhon pe unde vrem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Tort curcubeu
Bucataras.RO

Tort curcubeu

Buna dimineata dragilor!!Azi e dubla sarbatoare pentru mine,chiar daca nu stau bine de loc cu sanatatea,nu trebuie sa fiu...

Tort curcubeu
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe