File de Peste in Crusta, cu Spanac si Orez

Complexitate
redusa
File de Peste in Crusta, cu Spanac si Orez

Ingrediente

  • -800- 1000 g file de peste
  • -300 g branza topita, la tub
  • -2- 4 linguri faina
  • -2 galbenusuri
  • -50- 100 g parmezan sau cascaval ras
  • -1 legatura tarhon proaspat sau 1 lingura tarhon uscat
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • pentru ornat (daca nu aveti tarhon proaspat)
  • -cateva felii de lamaie pentru servit, optional
  • -unt pentru vas
  • Garnitura:
  • -250- 300 g piure de spanac
  • -3- 4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • -1 ceasca lapte
  • -1/2 lingura faina
  • -1 lingura unt
  • -150 g orez fiert
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Spalati fileurile de peste, scurgeti, stergeti cu servetele absorbante si taiati in fasii de circa 2, 5- 3 cm grosime.
Condimentati pe ambele fete cu sare, piper proaspat macinat si o parte din tarhonul tocat marunt.
Treceti-le prin faina si rumeniti-le in ulei incins, de jur- imprejur.

Transferati intr-un vas termorezistent, uns cu unt.
Separat, amestecati branza topita cu galbenusurile, condimentati cu sare, piper, tarhonul ramas si turnati in strat uniform peste pestele din vas.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 15- 20 min. Cu 5- 10 min inainte de a fi gata, presarati cu parmezan sau cascaval ras si dati din nou la cuptor pana ce pestele este facut, cascavalul topit si deasupra s-a format o crusta frumos aurita.

Garnitura:
Prajiti usor faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati pe foc mic, amestecand continuu pana obtineti un sos ca o smantana. Adaugati piureul de spanac, usturoiul zdrobit, orezul fiert si scurs si dati cateva clocote, amestecand. Potriviti de sare si piper.

Serviti cat sunt calde, portinand in farfurie, pestele in crusta, presarat cu tarhon (patrunjel) tocat marunt si cateva felii de lamaie (optional), alaturi de garnitura din spanac cu orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Salata de legume cu rucola si piept de pui
Bucataras.RO

Salata de legume cu rucola si piept de pui

Este dementiala salata aceasta cu rucola! As manca si nu m-as mai opri, dar trebuie sa las si la altii. Ieri am facut...

Salata de legume cu rucola si piept de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola