Creveti Dulci-acrisori cu Orez

Postat pe: 08-03-2013
(0)

Ingrediente

2 pungi de orez de cate 125 grame (in total 250g)
200 g tofu (eu n-am pus)
1 lingura amidon
250 g creveti decorticati
1/4 cana de apa
1/4 cana sos de soia
2 linguri zahar brun
3 linguri otet de orez (eu am pus 2)
1 lingura ulei de susan
1 lingura ulei de masline
1 ceapa tocata
1 ardei gras verde (mai mic) tocat
1 lingura ghimbir proaspat razuit
200 g ananas taiat cubulete
seminte de chili macinate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
1. Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe pachet.

2. Daca folositi tofu, puneti-l pe servetele si absobiti lichidul. Taiati-l in cuburi cu latura de 1 cm. Combinati tofu si crevetii.

3. Incingeti uleiul de susan intr-o tigaie non-aderenta. Tineti-l la temperatura medie spre mare. Adaugati amestecul de creveti si tofu in tigaie. Sotati pentru 3 minute. (Eu am sotat doar crevetii). Puneti apoi crevetii intr-un vas si dati deoparte.

4. In timp ce crevetii se soteaza, combinati apa, amidonul, sosul de soia, si zaharul.

5. Intr-o lingura de ulei de masline sotati ceapa, ardeiul, ghimbirul si ananasul timp de 2 minute. Puneti seminte de chili si sare dupa gust.

6. Adaugati crevetii si mai sotati inca 1 minut.

7. Adaugati amestecul lichid pe care l-ati facut la pasul 4. Lasati pe ochi inca un minut.

Serviti peste orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Creveti Dulci-acrisori cu Orez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Creveti Dulci-acrisori cu Orez