Cous Cous cu Macrou Fiert si Lamiie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cous Cous cu Macrou Fiert si Lamiie

Ingrediente

  • Pentru 2 portii mari (altceva nu mai mincati ca nu mai intra) =) )
  • 200 gr cous cous pre fiert
  • 200 ml apa (sau apa in care a fiert macroul)
  • Pentru supa de macrou :
  • 2 linguri ulei
  • 2 jumatati de rosie uscata tocate marunt si 1/2 ceapa
  • 1 cutie de mazare fiarta scursa si clatita bine
  • sucul cu pulpa si coaja rasa de la o lamiie (de dimensiunea unui ou) 2 linguri de ulei
  • 4 bucati de macrou mic (10 cm fara cap)

Mod de preparare

* apa sau supa se pune in cantitatea indicata pe cutia cous-cous-ului folosit de voi, in cazul meu erau cantitati egale

** eu am folosit un macrou gata fiert de la conserva, in sos natural de la care am aruncat insa lichidul, sigur avea conservanti. Insa puteti cumpara fileuri sau bucati de macrou si le fierbeti voi, puneti apa la fiert cu putina sare, ceapa taiata rondele sau bucati, o rosie decojita sau chiar rosie uscata taiata marunt, lasati putin sa clocoteasca apa si cind ceapa e pe jumatate fiarta adaugati pestele.

Daca e fileu il fierbeti mai putin daca e bucati cu sira spinarii mai mult dar nu foarte mult. Poate fi fiert si la aburi.

Am pus apa la fiert cu ceapa taiata felii foarte subtiri, un praf de sare, uleiul si rosia usacta tocata. Cind a dat in clocot am mai last-o la foc foarte mic citeva minute ca sa prinda gust. Cine foloseste pestele crud in acest moment va pune pestele la fiert si va acoperi cu capac, Eu aveam pestele gata fiert deci am trecut la pasul urmator.

Am pus cous cous-ul intr-un castron si am turnat peste supa strecurata. Am amestecat cu o furculita ca sa se " aeriseasca". l-am lasat la racit.

Intre timp am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei cu zeama, pulpa si coaja rasa de la lamiie si am adaugat mazarea clatita bine si scursa. Am lasat sa se incalzeasca putin amestecind si la sfirsit am adaugat citeva bucati de peste fara oase, amestecind cu lingura de lemn ele se vor rupe in bucati mai mici si neuniforme. Am varsat acest amestec peste cous cous pastrind separat 2 linguri de mazare cu sos si am amestecat.
Servim in farfurii adanci intr-o movilita adaugind restul de macrou fiert deasupra si restul de mazare cu sos de lamiie.

Sau servim in farfurie intinsa folosind cercul de tabla punem un star de cous cous deja amestecat cu o parte din mazarea cu sos apoi un start de mazare, unul de peste iar cous cous si terminam cu citeva bucati mai intregi de peste fiert. (mie nu mi-a reusit incercarea,, inelul meu de tabla este pentru taiat paste deci nu era destul de inalt).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Rulada din pulpe dezosate
Bucataras.RO

Rulada din pulpe dezosate

Aceasta este primul preparat fotografiat cu noul meu aparat foto, de care sunt extrem de incantata, asa ca profit de ocazie...

Rulada din pulpe dezosate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola